Šíření demokracie po celé galaxii ve jménu Superzemě by mohlo být brzy snazší. Hráči úspěšné kooperativní střílečky Helldivers 2 by měli dostat možnost naskočit do obrněného a plně ozbrojeného mecha a využít jeho rakety a kulomety v boji s brouky.

Mechové byli přítomni v prvních Helldivers a jejich příchod do druhého dílu se očekával. Uniklé video s krátkými záběry naznačuje, že se jich pravděpodobně dočkáme velice brzy. S videem se pochlubil uživatel fozzye18, jenž se měl v Helldivers 2 připojit k hráči, který ukazoval novinky a měl možnost spawnovat mechy. Dle všeho vývojáři v náhodných bitvách testují novinky. Tomu nahrávají zprávy od dataminerů. Ti v kódu našli spoustu nepoužitých strategií.

Předpokládá se nasazení více typů mechů. Ve starším traileru (níže) byl vidět EXO 44, zatímco ve videu je EXO 48. V pozadí uniklého videa je ještě jeden typ mecha. Bohužel není vidět dostatečně na to, aby šlo určit, co je zač. Fozzye18 měl možnost vidět ještě nové zbraně, jako je energetické RPG a meteorit fungující jako atomovka. Sólisté jistě ocení možnost přivolat si na pomoc podporu v podobě Helldiverů ovládaných umělou inteligencí.

Ve studiu Arrowhead od vydání řeší problémy se zátěží serverů. O minulém víkendu se jim podařilo vyvarovat problémům s připojením. Po úspěchu slíbili nový obsah a najmutí nových zaměstnanců, aby urychlili vývoj. Na PS5 a PC se měly prodat už tři miliony kopií.