Vývojáři ze studia Revolution Software, které vede známý designér Charles Cecil, se mezi hráči proslavili především detektivní sérií Broken Sword. Několik let před tímto kultovním titulem však vývojáři přišli s podobně kvalitní hrou, odehrávající se v post-apokalyptickém světě, nazvanou Beneath a Steel Sky. Tato point-and-click adventura vznikla v roce 1994 spoluprací mezi výše zmíněným Charlesem Cecilem a autorem komiksových knih Davem Gibbonsem, který stojí za řadou komiksů pro Marvel, Dark Horse i DC. Ve své době si odnášela vynikající hodnocení od herních kritiků také díky zajímavé komiksové stylizaci. Konečně po více jak 25 letech se dočkáme jejího pokračování.

Beyond a Steel Sky, jak se jmenuje druhý díl, se představil již na začátku minulého roku a v jeho průběhu jsme měli možnost si dokonce prohlédnout více jak 20 minut záběrů z hraní. A nyní Revolution Software přišlo s ukázkou, která nám prozradí více z příběhového pozadí celé hry. 

Děj se bude odehrávat v děsivém světě, ve kterém lidé žijí pod neustálou sociální kontrolou řízenou umělou inteligencí. Do města zvaného Union City se vrací Robert Foster, hrdina prvního dílu, aby odhalil jeho děsivá tajemství, které stojí za tajemným zmizením dítěte z jeho vesnice. Podle slov Charlese Cecila se však nemusíme obávat toho, že původní hru a její svět neznáme. Příběh tomu bude přizpůsobený a titul tak bude přístupný všem nováčkům série. Těšit se údajně můžeme na moderní podobu románu 1984 vyprávěnou prostřednictvím adventury. 

Bohužel stále neznáme přesné datum vydání. Beyond a Steel Sky však můžeme očekávat ještě v průběhu letošního roku pro PlayStation 4, Xbox One a PC. A pokud byste se chtěli na příchod této adventury připravit, originální hru Beneath a Steel Sky můžete najít na GOG.com zcela zdarma