Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Borderlands Legendary Collection poběží na Nintendu Switch v rozlišení Full HD při 30 snímcích za sekundu.

- Studio GIANTS Software získalo velkou posilu. Boris Stefan se stal novým vedoucím vydavatelské části firmy. Bude zodpovědný za úspěšné a včasné vydání her ze série Farming Simulator ve spolupráci s vydavateli a partnery po celém světě. Na starost má také důkladnou analýzu digitálního trhu. Dříve Stefan působil jako vedoucí digitálního segmentu u Konami.

- Organizátoři E3 plánovali, že místo zrušeného veletrhu E3 uspořádají s vydavateli digitální tiskovou konferenci, kde každý oznámí své novinky. Minimálně Bethesda Softworks se této akce nezúčastní. Pete Hines uvedl, že v důsledku pandemie nebudou v červnu pořádat tiskovou konferenci. Místo toho se o informace o svých hrách podělí v nadcházejících měsících.

- Dnes máte poslední šanci si na Epic Games Store do knihovny zdarma přidat World War Z, Figment a Tormentor x Punisher. Vystřídají je hry Gone Home a Hob. Do 8. 4. je zdarma ještě Totally Reliable Delivery Service - V této hře zažijete šílené doručování balíčků.

- PlayStation 3 obdržel novou aktualizaci. Sony nezapomněla na svou starou konzoli. Update ovšem nepřidává žádné nové funkce, pouze zlepšuje stabilitu systémového softwaru.

- Minecraft Dungeons nebude v den vydání (26. 5.) podporovat cross-play. Vývojáři ze studia Mojang přislíbili multiplatformní multiplayer v blízké budoucnosti. Fungovat má napříč všemi verzemi - Xbox One, PS4, Switch a PC.

- Activision nemá v plánu obohatit Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered o Spec Ops nebo multiplayer. Remaster zůstane pouze v rámci příběhové kampaně pro jednoho hráče. Předevčírem vyšel na PS4 a koncem měsíce se dostane na PC a Xbox One. Zatím můžete porovnat grafiku:

- Hráči v Rusku mají smůlu. Ti si Modern Warfare 2 Campaign Remastered na tamním PlayStation Store nekoupí. Activision vysvětlil, že vydání zablokovala ruská pobočka Sony. S největší pravděpodobností je to kvůli kontroverzní misi No Russian, která se soustředí na masovou střelbu páchanou ruskými teroristy a hráčem na letišti.

- Pro Final Fantasy VII Remake si na disku PS4 uvolněte 100 GB. Velikost narostla zejména kvůli městu Midgar, které je mnohem detailnější než u původní verze hry.

- Tropico 6 vyjde na Nintendo Switch. Hra vzniká v rámci spolupráce mezi Kalypso Media a Koch Media. Datum vydání v současné době neznáme.

- V The Division 2 byl spuštěn event Urban Jungle Apparel. Běží do 20. 4. a umožní vám získat nové oblečení pro své agenty.

- V Call of Duty Warzone se ve velkém podvádí. Permanentní ban obdrželo již 50 tisíc hráčů. Vývojáři se rozhodli upravit uživatelské rozhraní, aby je komunita lépe mohla informovat o podezřelém chování hráčů. Přitom Warzone je dostupné teprve od 10. 3. 2020.

- CD Projekt RED poděkoval svým hrdinům, bez nichž by nebylo možné vydat Cyberpunk 2077 slíbeného 17. 9. 2020. Ano, jde o zaměstnance, kteří udělali vše, co bylo v jejich silách, aby vývojáři mohli pracovat z domova.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: