Postavy ze sérií Splinter Cell, Ghost Recon a The Division v jedné hře? Vypadá to, že Ubisoft má přesně tohle v plánu. Na internet unikly obrázky, které poukazují, že se agenti Echelonu (Splinter Cell), odpadlíci z Ghost Recon: Breakpoint a příslušníci gangů z The Division utkají proti sobě ve hře alespoň prozatím nazvané BattleCat.

Obrázky pochází ze známého twitterového účtu Zer0Bytes_, který je postaven především na únicích týkající se právě Ubisoftu. Samotné obrázky neukazují přímo záběry ze hry, ale jedná se o interní prezentaci toho, o čem je.

Mezi herní módy by měly patřit Escort a Ringleader. První je typickým režimem s útočníky a obránci; útočníci musí skrz sérii checkpointů dopravit náklad na druhou stranu, zatímco obránci se jim v tom snaží zabránit. Ringleader naopak zní jako zajímavá variace na dnes už poměrně známý Kill Confirmed ze série Call of Duty, kdy po zabití hráče musíte sebrat jejich psí známky. Místo nich budete ovšem sbírat „ringy“. Hráč v každém týmu s nejvyšším počtem těchto „ringů“ pak bude muset přežít 30 sekund, než je bude moci uložit a přidat je do týmového skóre.

Jak již bylo zmíněno, ve hře má být hned několik frakcí. První z nich jsou agenti Echelonu ze Splinter Cellu. Ti se budou zaměřovat především na tichý postup a překvapující taktiky.

Jsou neviditelní na minimapě a využívají jejich schopnosti k překvapení a zmatení protivníků. A mohou odhalit pozici členů nepřátelského týmu, což dá spojencům velkou taktickou výhodu,“ zmiňuje uniklý popis této frakce.

Další jsou na řadě Vlci z Ghost Recon: Breakpoint. U nich se máme těšit na neprůstřelné vesty, ochranu proti oslepujícím granátům a techniku v podobě osobního štítu nebo magnetické bariéry (Mag Barrier), která ochrání spoluhráče.

Třetí frakcí jsou Čističi, kteří pochází z The Division. Ti se specializují na oheň a mají po ruce granát navíc včetně napalmové střílny, dronového útoku šířící oheň a samozřejmě plamenometu.

Posledním týmem jsou pak Psanci, taktéž z The Division. U nich máme hledat především podpůrné schopnosti, jako je zvyšování poškození, obnovu zdraví a podobně.

Vypadá to navíc, že každá z frakcí bude mít svou ultimátní schopnost. Zatímco nevíme, jakou budou mít agenti Echelonu, pro Vlky by mělo jít o speciální štít, u Čističů silný plamenomet a u Psanců „Divine Intervention“, který zajistí, že oni a spojenci nebudou moci po nějakou dobu zemřít.

Krom toho ale další detaily nejsou známé. Zer0Bytes se na odděleném účtu DataCluster0 podělil ještě o uříznutý screenshot ukazující pasivní schopnosti Psanců. Zároveň zmiňuje, že jde o hru pro počítače a konzole, nikoliv mobilní titul. Nicméně neví, zda půjde o placenou, nebo free-to-play hru. Všechno se snad dozvíme na letošní konferenci Ubisoft Forward, na kterou se můžeme těšit v sobotu 12. 6. ve 21:00.