Fenomén battle royale už prosákl i do značek jako Call of Duty anebo Tetris, ale někde na něj zkrátka není prostor. Jestliže hrajete Rainbow Six Siege a populární mód vám dvakrát nevoní, můžete být v klidu. Podle kreativního ředitele hry se zavedení battle royale bát nemusíte. Na otázku serveru DualShockers odpověděl tak, že uznává sílu battle royale, ale pro Siege se nehodí. Rainbow Six Siege je založeno na realistické akci, navíc takovýto mód by pro hru nemusel být přínosem. Ubisoft radši zkusí jiné věci.

Na další rok toho Ubisoft připravuje pro svoji taktickou záležitost vcelku hodně. Například tým vývojářů se přerozdělí na menší týmy, z nichž každý bude řešit jistou problematiku - například tým pro e-sporty, chování hráčů či vybalancování operátorů. V plánu je nová mapa a tři mapy, které budou přepracovány. Hráči nehrající týmovou hru budou nově za své nesportovní chování tvrdě potrestáni - jednou se překliknout můžete, ale poté to bude vypadat jako v epizodě Spravedlnost z britského sitcomu Červený trpaslík. 

Siege nově potěší i úplné nováčky, jež budou spadat do speciální kategorie, v níž se bude hrát pouze mód Bomb, aby se v klidu mohli naučit technikám hry.