Po téměř čtyřech letech v předběžném přístupu se podmořský 2D simulátor dostává do finální verze. Společnost Daedalic Entertainment oznámila, že k vydání verze 1.0 dojde 13. 3. 2023.

Vývojáři si pochvalují aktivní komunitu a prozrazují, že více než 2,5 milionu hráčů si zahrálo Barotrauma. Teď pro ně připravují důležitou aktualizaci se spoustou nových funkcí a obsahu.

Od začátku Early Access tvůrci hru postupně rozšiřovali a vylepšovali. Mimo jiné přepracovali kampaň, přidali nová monstra, mise, základny k prozkoumání a vraky ponorek, vylepšili grafiku a prostředí, implementovali systém skriptovaných událostí a systém talentů pro postup postavy a mnoho dalšího.

Ve hře se hráči ujímají řízení několikačlenné posádky ponorky, která zkoumá hlubiny zmrzlého Jupiterova měsíce Europa a plní různé mise. Na starost máte ovládání ponorky a vydávání rozkazů posádce, abyste se dokázali bránit všemu, co vás potká, včetně podivných tvorů, mimozemských ruin a smrtící radiaci. Barotrauma můžete hrát sami nebo v kooperaci až se 16 lidmi.

Titul je inspirován hrami jako FTL: Faster Than Light, Rimworld, Dwarf Fortress a Space Station 13. Jde o sci-fi hru kombinující fyziku hadrového panáčka (tzv. ragdoll), vetřelce z mořských hlubin, týmovou práci a existenciální strach.

„Plujte podvodním světem, plňte mise pro poslední přeživší lidského rodu, prozkoumávejte ruiny neznámé civilizace a utíkejte nestvůrám nebo s nimi bojujte. Ovládejte komplexní palubní systémy a zařízení jako sonar, jaderný reaktor, zbraně, motory a čerpadla. Klíčem je komunikace,“ láká tisková zpráva.

„Ovládněte komplexní palubní systémy, zdravotnické systémy a rozsáhlé možnosti tvoření. Pomocí vestavěných editorů budujte vlastní ponorky a nestvůry, které budou konkurovat těm standardním. Dokonce můžete otevřít náš zdrojový kód a vytvářet své vlastní mody.“

Barotrauma se prodává na Steamu za 34,99€.