Když na The Game Awards 2022 bylo oznámeno, že Baldur's Gate 3 vyjde v srpnu nadcházejícího roku, tak patch 9 byl prezentován jako poslední velká aktualizace před vydáním plné verze. Přesto ale tvůrci teď slibují několik překvapení, které během závěrečné fáze předběžného přístupu do hry dorazí.

Do prvního aktu budou přidány nové funkce, které způsobí, že hráči budou muset začít dobrodružství od začátku ještě před verzí 1.0. Vývojáři si uvědomují, že je to pro hráče velmi nepříjemné, leč nemohou zajistit kompatibilitu uložených pozic, když dělají tak velké změny.

Co přesně to bude, to už si Swen Vincke, zakladatel studia Larian, nechal pro sebe. V rozhovoru pro Rock, Paper, Shotgun akorát dodal, že ve verzi 1.0 se těší na něco, co je stále velkou záhadou. Jde tedy o něco, co ještě není oznámeno.

Nedávná aktualizace s pořadovým číslem 9 do Early Access verze Baldur's Gate 3 přidala třídu Paladin. Stejně jako ostatní třídy, tak i paladin má dvě podtřídy, které si můžete vybrat. Patch také zvýšil maximální úroveň každé postavy na 5.