Na The Game Awards 2022 se fanoušci Baldur's Gate 3 dočkali nového traileru, který přinesl datum vydání. Je to o trochu déle, než mnozí očekávali. Do kalendářů si poznamenejte (a pokud ne, tak vám to připomeneme v tom našem), že Baldur's Gate 3 vyjde v srpnu nadcházejícího roku.

Hra se v předběžném přístupu objevila 6. 10. 2020, odhalena byla již v roce 2019 od studia Larian, které vnadí na návrat skutečného RPG. Zatím se to daří, titul postupně obdržel nové třídy, životně důležité systémy a spoustu dalšího obsahu. Hráči jsou velmi nadšeni, jak dokládají uživatelské recenze na Steamu.

V novém traileru se můžeme podívat na titulní město Baldur's Gate a na dříve avizovaný návrat postav Minsc a Jaheira. S nimi se fanoušci setkali naposledy před více než dvaceti lety. Ti si také mohou předobjednat sběratelskou edici za 260 eur.

Obsahuje velké bitevní dioráma Drow vs. Mindflayer. Dále artbook v tvrdých deskách, nadrozměrnou D20 vyrobenou ze zinkové slitiny, samolepky, látkovou mapu, přívěšek na klíče s hlavonožci, booster balíčky do Magic: The Gathering nebo certifikát pravosti.

Pokud o sběratelskou edici máte zájem, bude vyrobenou pouze 25 000 kusů. K dostání je na oficiálních stránkách hry.