Z dostupných gameplay ukázek je jasné, že se Avowed drží stylu her od Obsidianu. Známé studio nás ve svém novém akčním RPG zavede do fantasy světa Eora, což je stejné universum, kde se odehrává Pillars of Eternity.

Pokud čekáte rozsáhlé dobrodružství na stovky hodit, tak tady ho nenajdete. Hra bude podobně dlouhá jako The Outer Worlds. Alespoň takto se vyjádřila šéfka vývoje Carrie Patel v rozhovoru pro Game Informer.

Vše samozřejmě v závislosti na tom, jakou obtížnost si zvolíte a jak důkladně budete prozkoumávat svět a investovat svůj čas do dalšího obsahu. Podle serveru HowLongToBeat.com má The Outer Worlds příběhovou část na 13 hodin. S vedlejším obsahem se hraní protáhne na 26 hodin. Kompletní dohrání je potom na nějakých 39 hodin.

Jestliže teď přemýšlíte, zda je Avowed vhodný pro vás, když jste nehráli Pillars of Eternity, tak je. V Obsidianu očekávají, že pro spoustu hráčů bude Avowed prvním seznámením se světem Eora. Pro ostatní dodáme důležitou věc. Příběh Avowed se odehrává několik let po dokonči Deadfire. Fanoušci se mohou těšit na několik postav, které se vrátí z Pillars of Eternity. Některé postavy budou mít významnější roli.

Pro Obsidian je důležitá volba hráčů. V průběhu příběhu budou hráči rozhodovat o věcech, které budou mít okamžité i dlouhodobé účinky. Ovlivní postavy a dokonce i celé osady. A samozřejmě také vaše společníky; během hry totiž bude možné naverbovat čtyři společníky. Každý z nich bude přímo spojen s hlavní dějovou linií. Hráči si vyberou, koho si na jakou misi vezmou, s výjimkou některých okamžiků.

Mimochodem, nebýt Microsoftu, byl by z Avowed s největší pravděpodobností multiplayerový titul. Během prvních měsíců vývoje tato možnost byla na stole a zdála se nevyhnutelnou. Pak ale přišla akvizice a tým mohl začít čerpat peníze z Xbox Game Studios a vytvořit čistě singleplayerovou hru, kterou můžete hrát z pohledu první i třetí osoby.

Avowed vyjde na podzim letošního roku pro PC a Xbox Series X/S. Titul bude dostupný v Game Passu. Nedávno se na stránkách studia Obsidian objevilo datum - 12. 11. 2024. Nevydrželo tam ale dlouho.