Avowed zaujalo svým prostředím, ale už ne grafikou. V Obsidianu zřejmě kritiku vnímají, protože se měli rozhodnout přejít na nejnovější verzi Unreal Enginu 5, konkrétně na verzi 5.3, aby mohli využít nejmodernější nástroje. S přechodem má pomáhat tým The Coalition (vytvářejí další Gears) a interní technické oddělení Xbox Game Studios. Tvrdí to Jez Corden z Windows Central.

Unreal Engine 5.3 je k dispozici od konce loňského roku. Kromě lepších technologií a vylepšení nabízí také více možností pro optimalizaci. Naštěstí tento přechod nemá mít vliv na vydání. Avowed se nadále očekává na podzim tohoto roku pro PC a Xbox Series X/S. Hra bude v Game Passu.

Avowed je akční fantasy RPG z pohledu první osoby odehrávající se ve fiktivním světě Eora, se kterým se hráči poprvé setkali v sérii Pillars of Eternity. Podíváme se do Living Lands. Má jít o místo nám připadá cizí, a přesto máme do jisté míry nepřekonatelné nutkání vyrazit ostrovu na pomoc. Prozkoumáme ostrov, na kterém se skrývá mnoho různých prostředí a krajin, z nichž každá má svůj jedinečný ekosystém. Při boji budeme kombinovat meče. kouzla, zbraně a štíty proti monstrům, divokým zvířatům a jiným nepřátelům.