Šetření švédského holdingu Embracer Group může dopadnout na studio Free Radical, které bylo před pouhými dvěma roky obnoveno s cílem oživit klasickou first-person střílečku TimeSplitters. Podle zdrojů serveru VGC mu hrozí uzavření.

Nelehkou situaci potvrzují někteří zaměstnanci Free Radical, jenž v posledních 24 hodinách zveřejnili zprávy, že si hledají novou práci. Má jít nejméně o 15 lidí z Free Radical. Mezi nimi je vedoucí herní designér, vedoucí výtvarník, vedoucí technický výtvarník, herní designér a IT manažer.

Podle britského pracovního práva musí Plaion z divize Embracer Group před jakýmkoli propouštěním konzultovat situaci se zaměstnanci nejméně 30 dní dopředu. V tomto období musí rovněž zkoumat možnosti, jak se mu vyhnout.

V rámci restrukturalizačního programu Embracer zavřel studia Volition (Saints Row) a Campfire Cabal. Druhá jmenovaná firma byla vytvořena teprve před rokem a pracovali v ní veteráni, co měli na starost Expeditions: Rome, Hitman a Warface. Co se Saints Row týče, série má žít dál. Plus se má zvažovat prodej některých studií, prý i Gearboxu (autorů Borderlands).

V letošním roce propouští spousta videoherních firem. Mimo jiné Xbox Game Studios, Epic Games, Sony Interactive Entertainment, Ubisoft, CD Projekt, Unity, Riot Games, Blizzard, Crystal Dynamics, BioWare, Striking Distance, Team17, Frontier Developments a Telltale Games.