Na zapojení do poslední bitvy lidstva s bohy si budeme muset počkat. Tvůrci kladně hodnocené hry Ashen nejsou spokojeni se současným stavem a rozhodli se raději Flintlock: The Siege of Dawn odložit na rok 2024. Původně chtěli akční fantasy RPG vydat na začátku letošního roku. Někteří hru přirovnávají k posledním dvěma dílům série God of War.

„Usilovně pracujeme na vytvoření jedinečného a hluboce detailního otevřeného světa, jenž překypuje napínavými souboji, odměňujícím průzkumem a skutečným smyslem pro objevování,“ uvádí studio A44 Games v prohlášení.

„Pro celý náš tým je důležité, aby Flintlock nabídl jedinečný zážitek, a dlužíme to sobě i vám všem, kteří hru sledují od jejího oznámení, aby byla co nejpůsobivější a nezapomenutelná,“ dodávají autoři s tím, že děkují za neochvějnou a neuvěřitelnou podporu. Brzy se pochlubí novými informacemi.

V akčním RPG titulu Flintlock: The Siege of Dawn se zapojíme do poslední bitvy lidstva. Dveře na Onen svět byly otevřeny a nemrtvá armáda Starých bohů tak mohla uprchnout. Živí jsou nyní na prahu vyhubení. Je na čase, aby spojili své síly a získali zpět vládu nad vlastním světem. „Chopte se pomsty, střelného prachu a magie a vydejte se vstříc závěrečnému boji lidstva proti přívalu mrtvých,“ vyzývá tisková zpráva.

„Prozkoumávejte nebezpečný otevřený svět. Létejte nad písečnými pouštěmi, putujte skrz podzemní rozvaliny a odhalte tajemství, skrývající se ve velkolepém Městě úsvitu. Najímejte během své pouti spojence, kteří po vašem boku pozvednou zbraně v poslední bitvě proti bohům.“

Ve hře budeme bojovat sečnými i střelnými zbraněmi a využijeme rovněž magii, abychom porazili různé nepřátele. Souboje mají být náročné, ale současně zábavné. Když ovládnete bojový systém, budete provádět mocná komba a při každém střetu popustíte uzdu kreativitě.

Flintlock: The Siege of Dawn je ve vývoji pro PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. V den vydání má být dostupný také v předplatném Game Pass.