Mac Walters, jeden z klíčových autorů série Mass Effect, rozhodně nehodlá jít do důchodu. Po odchodu z BioWare založil nové studio Worlds Untold, kde bude se zkušenými vývojáři tvořit velké akční adventury s důrazem na příběh a zajímavé světy.

Ve studiu Worlds Untold mají vzniknout nové značky s hloubkou a možnostmi, které nelze zahrnout do jedné hry, nebo dokonce v jednom médiu. Zní to, že nápady Walterse a jeho týmu by se mohly objevit mimo videoherní svět.

Prvním titulem je akční adventura zasazena v blízké budoucnosti v úchvatném světě plném tajemství a průzkumu. „Vytváříme neuvěřitelně smysluplné příběhy, o nichž věříme, že je lze nejlépe vyprávět a prožívat prostřednictvím hry. Začínáme vytvářením světů, o jejichž objevování všichni sníme, a pak hráče postavíme do hlavní role těch nejnezapomenutelnějších dobrodružství,“ uvedl Walters.

Worlds Untold sídlí ve Vancouveru a finančně ho podporuje čínská společnost NetEase Games. Ta má dle Waltere sdílet vizi a vášeň využívat špičkové technologie k vytváření těch nejlepších možných nových her.

Ve Worlds Untold jsou další veteráni. Například zvukový režisér Sotaro Tojima, který má více než dvacetileté zkušenosti s ozvučením her, jako jsou Metal Gear Solid a Halo; vedoucí produkce Elizabeth Lehtonen, která pracovala na sériích jako jsou Dragon Age, The Sims a Angry Birds; vedoucí výtvarného oddělení Ramil Sunga, jenž se za dvacet let své kariéry podílel na Mass Effect Andromeda, Anthem a sérii Dragon Age; a vedoucí technologického oddělení Ben Goldstein, který má téměř dvacetileté zkušenosti, vedl projekty jako Assassin's Creed IV: Black Flag, For Honor a v poslední době pracoval ve společnostech Tesla a Cruise, kde budoval jejich simulační platformy.

NetEase Games postupně roste. Čínská firma získává veterány videoherního průmyslu a zakládá s nimi nová studia. Patří mezi ně NetEase Montreal (vedené tvůrcem Watch Dogs Jonathanem Morinem), T-Minus Zero (vede Rich Vogel, výkonný producent Star Wars Galaxies), Bad Brain Games (Sean Crook, producent Watch Dogs: Legion), Jar of Sparks (Paul Crocker, hlavní designér příběhu trilogie Batman Arkham) a Anchor Point Studios (Paul Ehreth, hlavní designér Control). Dále vlastní Quantic Dream a Skybox Labs (tým pomáhal s Halo a Minecraftem).