Tahová multiplayerová strategie Auto Chess, která se právě testuje v beta verzi na PC, dorazí v roce 2020 i na konzole PlayStation 4 a Nintendo Switch. Již nyní je přitom hra dostupná pro mobilní zařízení iOS a Android.

Auto Chess se zrodil jako modifikace pro populární Dotu 2 od Valve. Od samotného začátku je v plánu free-to-play model s mikrotransakcemi. Tvůrci hodlají přinést hráčům tahové bitvy odehrávající se na šachovnicových mapách. Jeden zápas je určen maximálně pro 8 hráčů, přičemž každý hráč bude mít svou vlastní armádu a vyhraje ten, který dokáže zůstat naživu. Ve hře ale nebudete ovládat hrdiny, místo toho budete kupovat jednotky a vylepšovat ty stávající.

Každý zápas trvá půl hodiny a začíná výběrem unikátních hrdinů. Poté bojujete nejen proti jiným hráčům, ale i proti umělé inteligenci. Postupně se má zvyšovat obtížnost, stejně tak se začnou objevovat lákavější odměny. Tady je nutné poznamenat, že u mobilní verze je Auto Chess přívětivým titulem, který nelpí na mikrotransakcích a nehází klacky pod nohy novým hráčům. Pokud si právě tohle přenese do velkých verzích, tak může jít o velmi zajímavou a lákavou hru.

PC verze je dostupná výhradně na Epic Games Store.