Člověk by si myslel, že do zítřejšího představení, které proběhne v 18:00, už o Mafii a nějakých únicích neuslyšíme. Minulý týden se Microsoftu zásadně nepodařilo informace udržet pod pokličkou a dozvěděli jsme se hodně věcí z remaku prvního dílu a remasteru druhého dílu, respektive takzvaných Definitive Edition.

Nyní se něco nepovedlo australskému PlayStation Store, kde aktuálně visí nabídka pro Mafia 2: Definitive Edition, Mafia 3: Definitive Edition a především samotnou kolekci Mafia Trilogy (Aktualizace: hry už byly z obchodu zase staženy, proto vás odkazy na Mafia Trilogy a Mafia 3: Definitive Edition přesměrují na původní Mafii 3 a Mafia 2 vyhodí chybu). Včetně obrázků z třetího dílu a traileru, který je totožný s The Heist trailerem. Trojka se zjevně, jak se předpokládalo, žádného vylepšení grafiky nedočká. Zejména protože v popisu není žádná zmínka o HD. Jak se ovšem čekalo, půjde o kompletní edici hry se všemi DLC.

U prvního dílu je naopak opět zmíněno datum 28. 8., stejně jako na obchodě Microsoftu před týdnem. Datum se tedy dá považovat za skutečné; zatímco datum vydání druhého a třetího dílu (stejně jako celé kolekce Mafia Trilogy) je stanoveno na zítřejší den, kdy tedy můžeme definitivní edice druhého a třetího dílu čekat.

Jak to bude se samotným upgradem ale stále nevíme. Minimálně u PC verze se dá polemizovat - pokud přihlédneme k tomu, jak jednal vydavatel 2K v minulosti například u Borderlands nebo BioShocku - že Mafie 3 zůstane nepozměněná, zatímco v případě druhého dílu dojde na oddělenou položku například ve Steamu, kterou dostanete zdarma, vlastníte-li základní hru. Jak do toho přesně zasahuje vlastnictví jednotlivých DLC je zatím nejisté. Může dojít na stejnou situaci jako u BioShock 2, kde jste získali remasterovanou verzi DLC Minerva's Den jedině v případě, že jste ho vlastnili i pro původní verzi hry; nebo může dojít na situaci jako u Borderlands GOTY Enhanced, kterou jste dostali pouze při vlastnictví základní GOTY edice hry, která už obsahovala všechna DLC. Trochu komplikované, my víme.

Nejzajímavější věcí na aktuálním úniku (případně „úniku”) je každopádně cena, za kterou v Austrálii prodávají jednotlivé hry a následně celá kolekce. Cena Mafia Trilogy je stanovena na 99,95 australských dolarů, což je v přepočtu zhruba 1650 korun, případně 60 euro. To je určitě přívětivá cena, nicméně je nutné brát v potaz, že v českém PlayStation Store se stejné hry v porovnání prodávají o zhruba 100 až 200 Kč (3,5 až 7,5 euro) dráž.

Jednotlivé hry se pak prodávají za 49,95 australských dolarů, tedy 825 Kč nebo 30€. Otázkou je akorát cena remaku prvního dílu, jehož stránka na obchodu PlayStationu zveřejněná není. U něho je možné, že bude cena buďto stejná jako u zbytku série, případně očekávatelně dvojnásobná, tedy za stejnou cenu, za jakou se prodává rovnou kompletní Mafia Trilogy.