V posledních letech v Atari experimentovali a zkoušeli bezplatné a mobilní hry založené na klasických značkách. Po neúspěšných projektech se společnost vrací ke svým kořenům a investice bude soustředit především na vývoj prémiových titulů pro PC a konzole, což se týká také systému Atari VCS.

Atari se nehodlá zcela vzdát mobilních a free-to-play her. Ty budou nově tvořit jen malou část budoucí nabídky vydavatele. Z toho důvodu budou dále ve vývoji pouze nejoblíbenější bezplatné tituly s větší hráčskou základnou. Počítat hráči nemohou s aktualizacemi pro iOS a Android hry RollerCoaster Tycoon Story, Castles & Catapults, Ninja Golf a Atari Combat: Tank Fury, tedy za předpokladu, že si je nekoupí jiná firma. Pokud se nenajde zájemce, budou hry později vypnuty.

Atari se rovněž stahuje z investic do online kasin a televizních a filmových adaptacích svých značek. Šéf Atari vysvětlit, že charakter společnosti a značek, které vlastní, se mnohem více hodí pro tradiční hry pro PC a konzole. Jak vidno, prezident Wade J. Rosen, jenž převzal funkci v dubnu letošního roku, začal úřadovat. Vidět je to i na založení divize Atari Gaming. Ta má za úkol vytvořit silnou sadu prémiových her pro všechny hlavní platformy. První projekty se objeví do konce března 2022.

Přečtěte si také: Konečně vychází retro konzole Atari VCS

„U každé hry je naším záměrem nabídnout přístupné a radostné okamžiky. To je jádrem společnosti Atari, které spojuje naši historii s budoucností. Proto si myslíme, že prémiová produkce lépe reprezentuje tento druh herního zážitku a DNA společnosti Atari. Navzdory novému zaměření na prémiové hry jsme i nadále odhodláni rozvíjet a rozšiřovat úspěšné free-to-play hry, které máme na trhu,“ uvedl Wade J. Rosen.

Atari bylo v posledních letech pouze stínem své bývalé slávy a po neúspěšných hrách Alone in the Dark: Illumination a RollerCoaster Tycoon World je konečně čas na změnu. Snad budou nové hry úspěšné a zábavné, a ne jako pokusy s návratem na PC a konzole v podobě RollerCoaster Tycoon Joyride a RollerCoaster Tycoon Adventures.

„Tato změna dává Atari jedinečnou příležitost stát se mostem mezi minulostí a budoucností videoher,“ dodalo Atari v oficiálním prohlášení pro investory.

RollerCoaster Tycoon Classic