Studio Behaviour Interactive nastínilo změny, které čekají jejich asymetrický online horor Dead by Daylight. Čtyři roky stará hra získá řadu vylepšení, včetně lepší grafiky, animací a rozhraní, stejně tak jiný matchmaking.

Vývojáři usoudili, že je čas na změnu. Velkou změnu pro dosavadní hráče bude představovat jasnější a přehlednější uživatelské rozhraní s řadou potřebných informací. Na obrazovce mimo jiné uvidíte, jaké schopnosti nebo předměty používáte, portréty přeživších a zejména kolikrát byl každý z přeživších pověšen na hák. Ten ve hře představuje hlavní metodu mučení. V nastavení najdete také možnosti si HUD zvětšit nebo zmenšit.

S novým uživatelským rozhraní jde ruku v ruce aktualizace grafického kabátku. Tvůrci slibují lepší podívanou na mapách Gideon Meat Plant a Crotus Prenn Asylum. Ty také prezentují na prvních screenshotech. Změní se také animace lidí, aby se hra posunula realističtějším směrem. Půjde ale o kosmetické opravy, neovlivní rychlost přeživších. Kvůli animacím má být ale jiné ovládání. Vývojáři hodlají sledovat zpětnou vazbu a najít kompromis mezi pohybem a ovládáním postav.

Výraznou novinkou je matchmaking. Ten nebude vybírat hráče podle ranku, ale dle dovedností. Až budou vývojáři s výsledkem spokojeni, chtějí každý měsíc odměňovat hráče na základě jejich úrovně.

To vše a mnohem víc bude rozděleno do několika aktualizací. Plán jejich vydávání v současné době odhalen nebyl. Víme akorát, že nové uživatelské rozhraní s aktualizací grafiky má dorazit v lednové/januárové aktualizaci.

Dead by Daylight je asymetrický multiplayerový horor, v němž čtyři přeživší spolupracují na útěku. Pátý hráč ovládá vraha. Jeho úkolem je pochopitelně zabít všechny přeživší. Hra nejprve vyšla na PC. Postupně ale byla rozšířena na všechny hlavní platformy, dostupná je na konzolích PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, stejně tak na Google Stadia, iOS a Android. Na konci minulého roku byla upravena pro PS5 a Xbox Series X/S.