Roztomilá vesmírná survival hra Astroneer konečně přichází na PS4. Už je nějakou dobu na PC a Xboxu a je fajn vidět ho rozšiřovat se i na další platformy. Kdo ví, třeba se jednou dočkáme i verze pro Switch. Astroneer je na to přeci jen naprosto ideální.

Už nyní nabízí hra širokou škálu možností. Můžete prozkoumávat různé planety, stavět vesmírné lodě, vozidla, těžit suroviny, stavět základny... Prostě skoro vše, co vás napadne. Astroneer by se dal přirovnat k No Man's Sky s krásnou jednoduchou grafikou. Na rozdíl od No Man's Sky zde však máte velmi zajímavou verzi inventáře. Věci totiž neukládáte do obyčejné mřížky jako v každé jiné hře, ale připevňujete je přímo na svůj oblek nebo na plošiny. Všechny vaše uskladněné předměty tak vidíte přímo ve světě. 

Verze pro PS4 vychází v pátek 15. listopadu, už 4. listopadu se však dočkáme Explorer updatu na PC a Xbox (PS4 verze jej dostane při vydání také). Update má přinést nový jetpack, více platforem a předmětů a především lepší kameru s foto módem, což určitě mnoho hráčů potěší. Ve hře je totiž opravdu co fotit. 

Pokud si PS4 verzi předobjednáte, dostanete navíc i speciální motiv spolu s hudbou ze soundtracku hry.