Dosavadní přísun her ze série Assassin's Creed od Ubisoftu se držely nepsaného pravidla, kdy nás každá zavedla nejčastěji do dvou časových linií. První je ta historická a druhá z přítomnosti. Pravda, přítomnost od konce Desmondova příběhu není dvakrát zajímavá, ale to je nyní vedlejší. Podstatné je to, že v budoucnu by Assassin's Creed hry mohla protnout více časových linií. Změna by mohla nastat s příchodem next-gen konzolí a nových technologií. Novinku přednesl viceprezident Ubisoftu Lionel Raynaud pro Ubi Blog

Raynaud tvrdí, že i tato možnost by mohla prodloužit životnost některých her, do nichž by se i po vydání dodával další obsah. A nebavíme se pouze o Assassin's Creed. Tituly jako Far Cry anebo Watch Dogs by zase mohli umožnit ztvárnit více měst či zemí. Lidé zůstávají ve hrách dlouhou dobu, čehož chce Ubisoft využít.

"Byli bychom schopni mít několik historických období, například v Assassin's Creed, a díky Animu cestovat z jednoho do druhého," popsal Raynaud, "Nebo mít různé lokace propojené cestovním systémem, takže Far Cry nebo Watch Dogs by se mohly odehrávat ve více zemích."