Ačkoliv je nyní oficiální podpora Army 3 ze strany studia Bohemia Interactive na absolutním minimu, o programu Creator DLC, v němž najdeme několik placených přídavků vytvořených vývojáři z řad komunity i profesionálních tvůrců, se to říct nedá. Letos v létě se kupříkladu velmi populární přídavek S.O.G. Prairie Fire od týmu Savage Game Design dočkal masivní aktualizace 1.2, která už tak nesmírně rozsáhlé možnosti konfliktu ve Vietnamu obohatila o další mise, zbraně, vozidla, frakce či terén The Bra.

Zahanbit se nenechali ani tvůrci zatím nejnovějšího rozšíření Western Sahara ze skupiny Rotators Collective, kteří před několika týdny vydali patch 1.1. Ten kromě techniky a zbraní přidal také různé oblečení a hlavně singleplayerový i multiplayerový scénář Alchemyst, v němž můžete používat kouzla. A světe div se, je to vážně zábava, tedy pokud se kouzlení naučíte řádně ovládat a využívat.

Pak tu máme česko-slovenský přídavek CSLA Iron Curtain. Ten musíme bohužel označit za zatím nejhůře přijaté CDLC, ale přesto (nebo možná právě proto) tvůrci z ČSLA Studia v době od vydání v létě loňského roku nezaháleli. V minulosti už jsme upozorňovali na vydání singleplayerové kampaně Železná opona, jež proběhlo prostřednictvím Steam Workshopu. Na něm se nedlouho poté objevil také postupně aktualizovaný doplněk Operations Pack, který nabízí hráčům velké množství singleplayerových i multiplayerových misí, rádiový protokol v češtině, který je v podstatě převzatý z Army 2 z roku 2009, a terén Polánek o rozloze 25 kilometrů čtverečních.

Tento týden se pak i majitelé CSLA Iron Curtain dočkali oficiální aktualizace 1.1, která toho nenabízí vůbec málo. Nejvýraznějšími novinkami jsou nepochybně ikonické vrtulníky Mi-24V a AH-1F, které si můžete vyzkoušet třeba v čerstvých singleplayerových misích Nimrod a Operace Abort. Díky nim a díky už zmíněné kampani a misím, jež jsou součástí Operations Packu z Workshopu, tu tak máme rozšíření nabízející několik desítek misí pro jednoho hráče, které mohou každého příznivce singleplayerového hraní v sérii Arma zabavit na dost dlouhou dobu.

Aktualizace 1.1 přidala i různá nová pozemní vozidla a varianty už existujících vehiklů, další zbraně a příslušenství, několik kusů oblečení či fiktivní frakci Armed Forces of the Midland Coalition (AFMC). Tu mohou znát ti, kteří se v minulosti věnovali ČSLA modu pro Armu 2. V rámci toho všeho stojí za pozornost třeba vozidlo MU-90, díky němuž lze za jízdy pokládat miny, nebo obrněnec OT-64, který dobří soudruzi a odvážní obušci z VB vybavili rozložitelnou bariérou určenou pro potírání všech nekalých, po svobodě a demokracii toužících živlů.

Kompletní přehled nového obsahu najdete na oficiálním webu a v doprovodném článku.

ČSLA Studio navíc ještě nehodlá skončit. Nově proto na Twitteru oznámilo, že pro CSLA Iron Curtain chystá další obsah a novinky. Kromě hotfixu jde třeba o nové mise, kterých v tomto případě zjevně není nikdy dost. Což ti z nás, kteří poctivě dohráli každou dosud oficiálně i neoficiálně vydanou misi zasazenou na mapy Gabreta a Polánek, jistě ocení.

Nejzajímavější je ale zmínka o nové kampani. Tvůrci ji však označují jako malou kampaň, takže zřejmě půjde o něco nového a ne o oficiální vydání Železné opony. Doufejme také, že ať už nakonec půjde o cokoliv, dočkáme se řádného českého či slovenského dabingu, bez kterého to prostě není ono, koneckonců se stále bavíme o tematice ČESKOSLOVENSKÉ lidové armády. Lze každopádně předpokládat, že stejně jako veškerý dodatečný obsah pro všechny dosud vydané CDLC budou připravované novinky k dispozici zdarma všem, kteří příslušné rozšíření vlastní. Uvidíme tedy, co nám ČSLA nabídne příště.