Kdybychom měli říct, že se CSLA Iron Curtain, dlouho očekávané Creator DLC pro Armu 3 od tvůrců ČSLA modů, nesetkalo s příliš vřelým přijetím komunity, hovořili bychom o celé situaci ještě dost mírně. Už od vydání přídavku v polovině června/júna hráči kritizují kvalitu některých modelů, ozvučení, animací, ale také absenci singleplayerové kampaně. DLC sice nabízí devět singleplayerových misí, které podle nás nejsou vůbec špatné, ale moc dlouho nevydrží. Důležitější však je, že nadílka příběhem provázaných misí byla výraznou součástí ČSLA modů pro předešlé hry ze série Arma už od dob původní Operace Flashpoint.

Přečtěte si také: Československá lidová armáda dorazila do Army 3

Dříve se však o existenci kampaně pro Creator DLC: CSLA Iron Curtain hovořilo a nyní je jasné, že nešlo jen o vybájené přání některých fanoušků. Kampaň, kterou má na svědomí především EMSI, PR manažer a senior designer ČSLA Studia, je totiž oficiálně na světě. Nejedná se však o aktualizaci, jež se automaticky stáhne všem vlastníkům přídavku, místo toho si ji musí každý zájemce stáhnout přes Steam Workshop. Nic to ale nemění na tom, že pokud CSLA Iron Curtain nevlastníte, kampaň nespustíte, už kvůli tomu, že vyžaduje překrásný terén Gabreta, který je nepochybně tou nejlepší částí celého rozšíření s Československou lidovou armádou.

Kampaň nicméně nabízí víc než jen půvabné, víceméně šumavské prostředí na hranici mezi Československem a západním Německem. V první řadě totiž slibuje možnost bojovat v létě roku 1986 za svobodu v řadách povstalců, kteří se už nehodlají smířit s komunistickým režimem. Tvůrci připravili pro hráče více než 15 hratelných pěchotních misí, přičemž v některých z nich je možné učinit rozhodnutí a následně sledovat odlišný vývoj příběhu. Během kampaně lze navíc hrát za všechny tři frakce, které CSLA Iron Curtain obsahuje, a to FIA, ČSLA a USA. K dispozici jsou pak anglické i české titulky a anglický dabing, na český dabing je ale bohužel i tentokrát třeba zapomenout.