Již brzy nám do Apexu přibude nová sezóna a tvůrci nehodlají opakovat chyby ze sezóny první, neboť změn nás čeká opravdu spousta. Na oficiálním twitteru Apex Legends nám tvůrci naservírovali ne jeden, ale hned dva trailery pro novou sezónu.

Jeden trailer je příběhový a animace vypadají jako u prvního traileru, co se na hru objevil. Ukazuje nám nejen nového hrdinu Wattson, která byla představena na letošní E3, ale také nám dává náznak dalšího možného hrdiny, jenž by se mohl zapojit do bitvy o King Canyon, a tím je již dlouho spekulovaný hacker Crypto. Není na něj tedy jasně vidět, ale dosti odpovídá popisu. Ona už vlastně ani Wattson nebyla pro fanoušky taková novinka. Spousta úniků už tuto postavu předpovídala v minulosti.

Ale to není jediné, co se v příběhovém traileru ukázalo. Větší a rozhodně zásadnější novinkou byla exploze a následný pád satelitní věže, který přiláká na ostrov nejen Leviaty, kteří byli do teď vidět kolem mapy, ale také okřídlená stvoření Flyery, které se již před časem ve hře začala objevovat. Tato událost bude mít nemalý následek na hru, jelikož se tím bude měnit mapa, a jak postavy v traileru zmiňují, King Canyon už nikdy nebude stejný. 

Druhý ze zmíněných trailerů nám toho už ukazuje o poznání více. Nejenom že nám ukazuje mapu a jak jí výbuch proměnil a tím pádem nové lokace, ale také spousty nových skinů pro 2. sezónu. Hodně lokací si projde obřími změnami. Přibudou nám nové základny na mapě a některé staré se promění v hromadu trosek, kudy prošla mohutná stvoření Leviatáni.  Nemalou novinkou je i Ranked systém, který byl v traileru oznámen. Mnoho hráčů na něj už dlouho čekalo a rozhodně je to super krok kupředu.

Dalšími novinkami ve hře je například ne tak důležitý, ale rozhodně pro zasmání fajn Skydive Emote, která vám dovolí dělat salta během seskoku, nebo ukázka již představené hrdinky Wattson a nové legendární zbraně. 

Toto vše autorům to však nestačí a snaží se dohnat staré resty, takže novinek ve hře bude ještě víc. 

Další důležitou novinkou, která už se na konci první sezóny objevila, je úkolový systém pro novou sezónu. Nyní mám tvůrci ale vysvětlili, jak to vlastně s těmito questy bude. Každý hráč bude mít své denní výzvy, tedy spíš každý den se mu náhodně přidělí ze seznamu 200 questů. Tyto výzvy nebude nějak těžké splnit, jedná se tak o celkem zábavný systém, jenž ve hře měl být již dávno. 

Dále tady budou týdenní výzvy. Ty už budou pro hráče těžší a bude potřeba na jejich splnění více her, pokud tedy nejste totální zabijáci a nedokážete dát v jedné hře například 50 killů. Výhodou těchto výzev je, že budou zůstávat až do konce sezóny a každý týden přibudou nové. Je tomu hlavně tak pro nové hráče, co naskočí do sezóny později. 

No a tady už se začíná systém trochu zamotávat, protože denní úkoly budou vždy dávat po 3000 stars (body pro váš battle pass). Týdenních questů bude vždy 7, z toho 4 budou vždy dávat po 6000 stars a ty zbylé 3 vám navýší váš battle pass o level výš.

Ale aby toho nebylo málo, tak tu ještě budou další 3 tzv. Weekly resetting challanges. Ty budou celý týden stejné a vždy se po týdnu resetují. Všechny tyto questy vás dostanou také rovnou na další level vašeho battle passu:

  • Dokončení 5 denních výzev
  • Dokončení 10 denních výzev
  • Získání 9000 Stars nebo XP

Poslední ze zmíněních questů se dá opakovat několikrát týdně, ale s tím rozdílem, že potřeba stars nebo XP na splnění onoho úkolu se vždy zvýší dvojnásobně až do maximální hodnoty 54000 stars nebo XP. Poté se opět po týdnu potřeba stars resetuje. Dalo by se tedy říct,že týdenních úkolů bude rovnou 10, když do toho započítáme i challange, které se nám vždy po týdnu obnoví.

V kalendáři si už můžete zaškrtnout datum již 2. července.