Bezplatná battle royale akce Apex Legends oslavuje páté výročí a vstupuje do dvacáté sezóny nazvané Breakout. Studio Respawn se u této příležitosti rozhodlo pro zásadní změnu, která je zatím přijata rozporuplně, protože hráči musí změnit způsob, jak Apex Legends hrají.

Od této sezóny už brnění vaší Legendy nebude součástí kořisti. Místo toho bude záviset na úrovni EVO v každé samostatné hře. Každý zápas je novým začátkem, protože na jeho začátku budou mít všichni úroveň jedna. EVO se zvyšuje zapojením do hry (mj. eliminace protivníka) a týmovými akcemi, které budou odměňovat celé družstvo. A jistě nemusím říkat, že čím vyšší úroveň EVO, tak tím vyšší úroveň brnění, stejně tak zvýšení úrovně vaší Legendy a odemknutí jedinečných vylepšení pro vaši Legendu. Symboly použité vývojáři naznačují urychlení cooldownu taktických schopností a zvýšení poškození u ultimátních nebo taktických schopností.

Tyhle změny budou mít vliv na to, jak se Apex Legends hraje. Na battle royale mapě se totiž na začátku budou náhodně objevovat předměty EVO Harvesters. Za jejich získání obdržíte velké množství EVO bodů pro celé své družstvo. Pokud se vám změna nelíbí, tak v režimech Mixtape nadále budou tělesné štíty.

S Breakout dojde na další novinky. Jmenovitě je to exkluzivní Mixtape mapa Thunderdome, která je určena pro rychlé zápasy a má být výzvou pro vaše strategie. Ať už vyhrajete, nebo prohrajete, dynamické publikum na stadionu bude vždy udržovat dobrou náladu.

Dále dojde k přepracování Ranked matchmakingu v podobě Ranked Reloaded s vysokým rizikem s lákavější odměnou a na výkonnostní režim na současné generaci konzolí. Ten umožní zahrát si ve 120 snímcích za sekundu.

Více se dozvíme ve čtvrtek. Sezóna začne 13. 2.