Na výpravu napříč postapokalyptickou pustinou, kterou rozvrací divoká síla známá pouze jako Miasma, se budete moci vydat v nové taktické adventuře od autorů tahovky Mutant Year Zero: Road to Eden. Jejich novinka pojmenovaná Miasma Chronicles totiž vyjde 23. 5. letošního roku na PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Při této příležitosti se hodí připomenout měsíc staré gameplay záběry z pre-alfa verze. V nich vidíme pohyb zničeným prostředím, jenž probíhá v reálném čase, zatímco souboje jsou tahové stejně jako v Mutant Year Zero. Bojovat budete například proti zmutovaným žábám.

V průběhu hraní si budete moci odemknout celou řadu vylepšení, dovedností a zbraní, abyste se lépe vypořádali s nejrůznějšími tvory, kteří žijí ve Spojených státech po kolapsu. Jde de facto o známou hratelnost, během bojů se můžete krýt a důležité bude najít vhodnou palebnou pozici, abyste protivníka zasáhli.

Hlavním hrdinou je Elvis. Doprovází ho robotický bratr Diggs, který s vámi bude mezi misemi komunikovat, aby byl příběh hlavní kampaně poutavější. Také díky němu získáte nové vybavení a zpřístupníte si speciální schopnosti.