30. 6. 2021 oficiálně skončil provoz ambiciózního mobilního projektu Minecraft Earth, který využíval rozšířenou realitu stejně jako Pokémon Go. Zatímco Pokémonům se povedlo uspět, tak posledním hřebíčkem do pomyslné rakve kostičkového světa byla globální pandemie koronaviru.

K vypnutí serverů Minecraft Earth došlo 30. 6. 2021. Zrušení hry avizovali tvůrci na začátku letošního roku. Mobilní odnoži oblíbeného sandboxu nepomohlo ani problematické uvedení na trh a konkurence v podobě Pokémon Go.

Přečtěte si také: Mobilní The Witcher: Monster Slayer dorazí za několik týdnů

„Minecraft Earth byl navržen na základě volného pohybu venku a spolupráce hráčů. To jsou dvě věci, které se v současné globální situaci staly téměř nemožné. V důsledku toho jsme učinili obtížné rozhodnutí o přerozdělení našich zdrojů do jiných oblastí, které jsou pro komunitu Minecraftu hodnotné. V červnu 2021 ukončíme podporu pro Minecraft Earth,“ napsali tvůrci na začátku tohoto roku.

Fanoušci Minecraftu si na nový obsah nemohou stěžovat. Do populární hry nedávno dorazila první část očekávané aktualizace Caves & Cliffs. Druhá část bude následovat později v tomto roce.

Uvidíme, jak se povede další hře s rozšířenou realitou, tentokrát ze světa Zaklínače s názvem The Witcher: Monster Slayer.