V létě letošního roku skončí Minecraft Earth. Společnost Microsoft se rozhodla vypnout servery mobilní hry a pohřbít ambiciózní projekt, který měl soupeřit s Pokémon Go, respektive navázat na úspěch rozšířené reality. To se ale úplně nepovedlo a posledním hřebíčkem do pomyslné rakve je globální pandemie koronaviru. Ta brání tomu, aby hráči využívali plný potenciál hry.

„Minecraft Earth byl navržen na základě volného pohybu venku a spolupráce hráčů. To jsou dvě věci, které se v současné globální situaci staly téměř nemožné. V důsledku toho jsme učinili obtížné rozhodnutí o přerozdělení našich zdrojů do jiných oblastí, které jsou pro komunitu Minecraftu hodnotné. V červnu 2021 ukončíme podporu pro Minecraft Earth,“ dočteme se v oficiální tiskové zprávě.

Přečtěte si také: Původní Star Wars trilogie v kostičkované podobě v Minecraftu

Shodou náhod se Minecraft Earth nyní dočkal finální aktualizace. Ta má umožnit hráčům vychutnat si zážitek v domácím prostředí. Vývojáři zjednodušili některé složité mechaniky. Současně nebude možné nakupovat v herním obchodě za reálné peníze.

K vypnutí Minecraft Earth dojde 30. 6. letošního roku.