Návrat na panství Derceto v předělávce temné akce Alone in the Dark se opět odkládá. Vydavatelská společnost THQ Nordic dnes oznámila, že hra nevyjde 16. 1., ale o dva měsíce později.

Nové datum vydání bylo stanoveno na 20. 3. 2023. Hra zavítá na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Odklad je vysvětlen tím, že největší prioritou je pohoda týmu Pieces Interactive. Obě strany se chtějí vyhnout potenciálnímu stresu během vánočních svátků a užít si konec roku. THQ Nordic a Pieces Interactive se snaží, aby hra nejen splnila, ale i předčila očekávání komunity.

„Narazíte na podivné obyvatele, světy jako z nočních můr, nebezpečná monstra, a nakonec objevíte pletichy o sílícím zle. Na křižovatce reality, záhad a šílenství čeká dobrodružství, které vás donutí zpochybnit to, čemu ve svém nitru věříte. Komu můžete důvěřovat, čemu uvěříte a co budete dělat dál?“ láká popisek hry.

Tohle strašidelné dobrodružství prožijeme v kůži dvou hrdinů v domově pro duševně choré, kde se děje něco velmi podivného. Hrát budeme za detektiva Edwarda Carnbyho v podání Davida Harboura (Stranger Things) a Emily Hartwood, jejíž roli si užila Jodie Comer (Free Guy).

Uvidíme, zda se Alone in the Dark ukáže zítra nad ránem na The Game Awards 2023.