Vesmírná střílečka Everspace 2 obdržela závěrečnou velkou aktualizaci, která byla v plánu pro fázi předběžného přístupu. Patch s označením 0.10.30110 je dostupný pro všechny hráče na Steamu a GOG. Brzy dorazí na Microsoft Store.

Aktualizace nese název Ancient Rifts a obsahuje část endgame obsahu, debut dlouho očekávaných legendárních předmětů, nové mise, zásadní úpravu stupňování úrovní na základě zpětné vazby komunity a mnoho dalšího.

Ancient Rifts je aktualizace, která plní sliby z kampaně na Kickstarteru z roku 2019, kde přibližně 8 000 podporovatelů odemklo významný endgame obsah pro Everspace 2. Stejně jako v původní hře Everspace, kde si hráči mohli zvyšovat obtížnost každého kola a vybírat si handicapy mezi sektory v režimu Hardcore, mohou nyní před otevřením trhliny zvýšit obtížnost Lunacy a vybrat portál s různými modifikátory vedoucími do další fáze, aby si určili individuální výzvu. Větší rizika samozřejmě přinesou větší odměny, jako je vyšší šance na předání legendárních předmětů a celkově lepší kořist

Tým chce, aby se hráči v rámci náročné endgame aktivity v rychlé vesmírné střílečce vrhli do boje s optimalizovanou sestavou a rozpoutali na nepřátelích chaos, místo aby se utábořili za asteroidem a z bezpečné vzdálenosti vybírali jeden cíl za druhým. Aby tedy piloti nebyli vyhozeni z trhliny, musí si v Ancient Rifts udržovat skóre Resolve rychlým porážením protivníků a také udržováním integrity trupu nad nulou.

Ačkoli nezávislé studio Rockfish Games s touto první implementací ještě zdaleka neskončilo, odvážní piloti se mohou v aktualizaci Ancient Rifts zapojit i do dalšího zajímavého obsahu, včetně přepracovaných závodních událostí, nových vedlejších misí v Unionu a mlhovině Khaït, nových povolání, nových nouzových signálů, nových hádanek a vizuálních vylepšení.

„Ancient Rifts je obrovským přírůstkem do Everspace 2, který ukazuje neuvěřitelnou hloubku a rozsah toho, co podle nás bude nejlepší vesmírnou akční hrou, která vyjde v roce 2023,“ říká generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Rockfish Games Michael Schade.

„Nemůžeme se dočkat dne, kdy vyjde Everspace 2 v1.0, která nabídne jedinečnou kombinaci akční hratelnosti s vysokým plazmatem, průzkumu hlubokého vesmíru, spousty aktivit a vzrušující kampaně zasazené do ohromujícího zero-G prostředí,“ dodal.

Lodě jsou klíčem k zážitku z Everspace 2 a k ději či projevu hráčů, takže Rockfish samozřejmě přidal i několik nových prvků, se kterými si můžete pohrát. Z bombardéru se nyní díky nové sadě křídel může stát Titan a z dělové lodi Dominátor. K dispozici jsou i dvě nové jednotky Outlaw: Raider a Tormentor. Ke zpestření herního stylu přispívá také nové zařízení nazvané Front Shield Generator, které pilotům nabízí tři režimy, s nimiž mohou pracovat.

Avenger odráží střely zpět k útočníkům, All Day přeměňuje zablokované poškození na energii zbraně a On Your Left poskytuje menší štít, který se automaticky otáčí směrem k nejbližšímu nepříteli stojícímu proti hráči.

Tým Rockfish si všiml pilotů, kteří nebyli spokojeni se škálováním úrovní, zejména na začátku hry. Bylo náročné najít rovnováhu pro ty, kteří mají rádi náročné výzvy, a pro ty, kteří se chtějí cítit silní po celou dobu, ale nový systém právě toto splňuje. Fungování nového systému má více vrstev, ale místo toho, aby nepřátelé neustále levelovali hráče v rámci daného rozmezí úrovní na hvězdný systém, bude jejich postup vázán na postup světem. Ať už se jedná o úroveň hráče, hlavní body zápletky nebo vstup do nového systému, hráči budou moci do jisté míry levelovat nad nepřáteli. Při splnění určitých podmínek se předchozí herní oblasti zvýší o úroveň, což se odrazí v herním lore.

Everspace 2 je v současné době k dispozici v předběžném přístupu na stránkách Steam, GOG a Microsoft Store, a její vydání na konzolích Xbox a PlayStation je plánováno po uvedení plné hry na trh na začátku roku 2023. Tehdy bude také k dispozici plně optimalizovaná verze pro Steam Deck.