Aktualizace: Discord je do PS5 začleňován postupně. Nejprve se dočkali hráči v Japonsku a Asii. Postupně bude rozšířen do Evropy, Austrálie, na Nový Zéland a potom také do Severní Ameriky. V České republice a na Slovensku tak zatím Discord přímo v PS5 dostupný není.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Sony vydala novou aktualizaci systému konzole PlayStation 5. Verze 24.04-09.40.00 pokračuje v začlenění Discordu, vylepšuje dětské účty a zajišťuje větší stabilitu bezdrátových sluchátek, špuntů a adaptéru.

Po nainstalování aktualizace můžete na PS5 začít hlasový chat ve službě Discord nebo se k němu připojit. V řídicím středisku otevřete Game Base a vyberte kartu Discord, kde získáte přístup ke svým serverům a přímým kontaktům.

Dětské účty mohou nyní připojovat a přidávat služby a aplikace třetích stran do svých účtů ve službě PlayStation Network, a užívat si tak výhody a funkce, které vylepší jejich zážitek z hraní. Mohou propojit své účty a využívat funkce, jako jsou hlasový chat aplikace Discord, streamování hudby v aplikacích Apple Music a Spotify a vysílání a sdílení hraní prostřednictvím aplikací YouTube a Twitch.

Rodiče a opatrovníci mají k dispozici nové rodičovské kontroly. Tyto kontroly je upozorní na propojení dětského účtu se službami a aplikacemi třetích stran a umožní jejich správu. Dostupnost se může lišit podle věku, nastavení rodičovské kontroly a země/oblasti.

Sony také aktualizovala software zařízení bezdrátových sluchátek s mikrofonem PULSE Elite, bezdrátových špuntů PULSE Explore a adaptéru USB PlayStation Link. Díky tomu došlo k vylepšení stability připojení PlayStation Link a byl opraven problém s mikrofonem PULSE Elite.

Ani v této aktualizaci nechybí zlepšení výkonu a stability systémového softwaru PlayStationu 5.