Společnosti Triumph Studios a Paradox Interactive s oznámením Age of Wonders 4 překvapily. Příznivci kombinace tahových soubojů a strategických RPG nebudou muset na novou výpravu čekat dlouho, hra totiž vyjde už 2. 5. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Důležitý je návrat do fantasy prostředí poté, co se Age of Wonders: Planetfall z roku 2019 zaměřilo na sci-fi. Dostanete možnost vytvořit si říši podle svých představ tím, že budete přimíchávat různé kulturní rysy, které se později projeví všude, včetně bitev. Správnou kombinací se z vašeho lidi mohou stát kanibalové, ale i mystičtí měsíční elfové. Rozhodnutí je na vás.

Hra si klade za cíl nabídnout hybridní hratelnost mezi komplexní 4X strategií a RPG, ve které budete řešit jak správu království v různých aspektech od ekonomiky po politiku, tak ovládat armádu v tahovém taktickém bojovém systému.

„Vládněte říši podle vlastních představ, prozkoumejte nové magické říše v kombinaci 4X strategie a tahových taktických soubojů a ovládejte frakci, která se s každým tahem rozrůstá a mění,“ dodává tisková zpráva.