Hráči Age of Empires 4 na počítačích a konzolích Xbox se koncem letošního roku nebudou nudit. Vývojáři pro ně chystají první rozšiřující balíček nazvaný The Sultans Ascend (česky Vzestup sultánů), který přinese zbrusu novou kampaň odehrávající se na Blízkém východě i možnost velet novým armádám.

„Chopte se zbraní jako muslimský odboj v boji proti evropským křížovým výpravám v dramatické nové kampani pro jednoho hráče. Sledujte příběh známých muslimských vůdců, jejich boje s křižáky a bitvy, které bojovali,“ láká tisková zpráva.

Nová kampaň má 8 misí a odehrává se na Středním východě během evropských křížových výprav. Převezmete roli muslimského odporu proti invazi a budete sledovat příběh známých muslimských vůdců, jejich boje s křižáky a hrát bitvy, které bojovali.

„Bojujte proti svatým řádům templářů, špitálníků a Germánů, stejně jako proti jejich starým nepřátelům, Mongolům,“ dodávají autoři.

Současně jde o první kampaň, ve které bude možné bojovat jak na souši, tak na moři. Vše doplní 10 nových map, dva biomy (japonské jaro a savana) a dvě zcela nové hratelné civilizace v podobě Japonska a Byzantské říše. Dále čtyři hratelné varianty civilizací, konkrétně pro Abbásovce, Číňany, Franky a Svatou říši římskou.

The Sultans Ascend pro Age of Empires 4 vyjde 14. 11. letošního roku za 349 Kč, respektive 14,99€. Hra je v češtině a je také součástí Game Passu.