Dalším detailně představeným hratelným národem z Age of Empires 4 jsou Francouzi se svými královskými rytíři, děly a ekonomickými bonusy.

Francouzi známí svou jízdou jsou obávanou armádou. V pokračování známé strategické série zahrnuje jejich civilizace období let 840 až 1559 n. l. a vychází ze středověké Francie, která se probojovala z nepřízně osudu k prosperitě. Překonáním invazí, epidemií a vzpour se Francie stala mocným moderním národem.

Když budete hrát za francouzský národ, budete svědky věků rytířství a čestného boje, doby Johanky z Arku i vytvoření disciplinované armády schopné osvobodit národ za hukotu dělové palby.

Síla francouzské civilizace spočívá v impozantní rytířské armádě, obléhacích zbraních na střelný prach a výhodách v obchodu. Francouzští obchodníci mají jedinečnou schopnost přivést zpět všechny potřebné suroviny, což je cenná vlastnost v době nedostatku zdrojů.

Útoky francouzské jízdy mohou prolomit nepřátelské linie a poskytnout bonusové poškození, což je užitečné pro taktiku „udeř a uteč“. Francouzské jednotky mají také přístup k několika vylepšením, od speciálního zdraví až po obranné bonusy dostupné pouze pro některé francouzské jednotky.

Francouzi mají jedinečný systém vlivu, kdy jednotky stojí méně z lučištnických střelnic. Jejich městské centrum může s každým věkem rychleji vyrábět jednotky, což je klíčová výhoda pro urychlení jejich ekonomiky.

Kromě klasického traileru, který představuje Francouze, přináší Microsoft dlouhé video, v němž se Francouzi utkají s Číňany.

Age of Empires 4 vyjde 28. 10. 2021 na PC. Ve stejný den bude hra uvedena také do předplatného Xbox Game Pass.