Microsoft to dle všeho s obnovením série Age of Empires myslí opravdu vážně. Nový díl série nám pomalu, ale jistě klepe na dveře a starší díly jsou stále vylepšovány a obohacovány o nový obsah. Před pár dny byli do Age of Empires II: Definitive Edition přidáni Husiti společně s Janem Žižkou. Fanoušci této série mají o zábavu postaráno.

Proč se ale držet počítačů a nezabrousit trochu do mobilního hraní. Tencent totiž nedávno oznámil, že studio TiMi (Call of Duty Mobile, Pokémon Unite) společně s Microsoftem pracuje na mobilní hře ze světa Age of Empires s názvem Return to Empire. Zatím není jisté, jestli se hra vůbec podívá na západní trh, jelikož v tuhle chvíli je potvrzeno pouze vydání v Číně.

O hře jako takové se toho zatím moc neví, ale měla by si zachovat real-time strategické mechaniky a držet se tak hratelnosti, jež znáte z hlavních titulů série. V traileru můžeme vidět, že v Return to Empire se objeví jak Západní, tak i Východní říše.

Titul nemá stanovené datum vydání, ovšem již brzy by mělo být dostupné demo, které u nás bohužel nebude. Nemusíte ale smutnit, jelikož Age of Empires IV dorazí již v říjnu/októbri, takže se přeci jen nějakého nového titulu ze série dočkáte.