Za tři měsíce si už Call of Duty: Warzone Caldera nezahrajete. Activision hodlá po letních prázdninách pozůstatek původní hry Call of Duty: Warzone vypnout. Battle royale bitvy utichnou 21. 9. 2023. Smaže se také postup hráčů, inventář a další věci.

V prohlášení společnost vysvětluje, že vypnutí Caldery umožní soustředit se na budoucí obsah do Call of Duty. Ten zahrnuje také současný bezplatný zážitek ve Warzone. Hráči se mají připravit na ještě více obsahu do Warzone na konzolích a PC, stejně tak na novou éru battle royale se spuštěním Call of Duty: Warzone Mobile. Zahrne sdílený battle pass i postup napříč platformami. Hra by měla být pro Android a iOS spuštěna koncem letošního roku.

Pokud Call of Duty: Warzone Caldera hrajete (původně se hra jmenovala Call of Duty: Warzone), tak zakoupený obsah sice nemůžete využívat ve Warzone 2.0, ale lze si ho přenést do multiplayeru Call of Duty: Modern Warfare z roku 2022, Vanguard z roku 2021 a Black Ops Cold War z roku 2020

Vypnutí Warzone Caldera se tak nějak očekávalo, zejména poté, co Activision od 14. 6. změnil název Warzone 2.0 na Warzone a vyzval hráče Caldery, aby se přidali do modernější a lepší verze, včetně třech battle royale map. Na druhou stranu Caldera už nebyla tak populární.