Buď je to do detailů promyšlená marketingová kampaň, nebo to vývojáři z neznámého nizozemského studio Blue Box dělají naschvál. Po řadě náznaků a spekulací, které jejich akční survival Abandoned pro PlayStation 5 spojovaly s Hideo Kojimou, přichází obrázek lákající na aplikaci Real Time Experience.

Na tom by nebylo nic neobvyklého, ovšem v pozadí se nachází rozmazaný obličej postavy s páskou přes oko. Hráči to berou jako odkaz na Metal Gear Solid. Ano, Snake nosí v Metal Gear Solid 5 pásku přes pravé oko, zatímco tady je páska přes levé oko, ale stejně.

Hasan Kahraman na nejnovější spekulaci reagoval, zejména z důvodu toho, že se začaly množit dohady o tom, že studio stáhlo modely Snakea z internetu a použilo ho. Kahraman těmto lidem vzkázal: „Takové teorie nám to dělají opravdu těžké. Musíme teď obhajovat umění, které děláme? Každý model s páskou přes oko by vypadal jako postava v našem teaseru. Proč bychom měli získávat model postavy z internetu a pak kvůli němu propagovat realtime zážitek?“

Aby toho nebylo málo, tak dnes se uskuteční rozhovor s Hasanem Kahramanem, šéfem Blue Box Studios, na YouTube kanále arabského pořadu Al Hub. Twitterový účet Al Hub na interview láká logem vydavatelské společnosti Konami, která má být sponzorem. Posléze se jako sponzor objevily ještě firmy Bloober Team (autoři hororu The Medium) a Ubisoft.

Obzvlášť zajímavé je zapojení studia Bloober Team, které oficiálně podepsalo partnerství s Konami. To mu umožní vývoj nespecifikovaného obsahu a výměnu know-how. Okamžitě se začalo spekulovat o vzniku nového Silent Hill.

Aplikace Real Time Experience bude na PlayStationu 5 spuštěna 10. 8. letošního roku (předběžné stažení bude možné zítra) a umožní nám poprvé nahlédnout do světa Abandoned. Veškerý obsah z Real Time Experience bude možné sledovat také online na YouTube, ale Blue Box Studios doporučují PS5 pro vzrušující zážitek. Aplikace podporuje haptickou odezvu a adaptivní spouště ovladače DualSense.

Připomeňme, že vývoj Abandoned má podporovat Sony, z toho důvodu půjde o exkluzivitu pro PlayStation 5.