Historie jde stranou. Britské studio Creative Assembly se rozhodlo první výročí strategické hry A Total War Saga: Troy oslavit ve velkém. 2. 9. zamíří hra na Steam (po exkluzivitě na Epic Games Store – prvních 24 hodin byla hra zdarma, do knihovny si ji přidalo 7,5 milionu hráčů) a zároveň vyjde rozšíření Mythos. I v něm budou české titulky.

Mythos je podle vývojářů velké a odvážné rozšíření. Fanouškům historie se moc líbit nebude. Věnuje se totiž mýtu a válce, konkrétně zažijeme bitvu o Tróju s příšerami a mytickými stvořeními. Ty budou bojovat na straně hráče. Více necháme na oficiálním popisu:

Přečtěte si také: Tvůrci Total War pracují na nové hře ze světa čínských Tří říší

Bitvu o Tróju nemůže vést jen obyčejný člověk. V tomto velkém, odvážném rozšíření hry verbuj příšery a mytická stvoření, aby bojovaly na tvé straně a zvrátily průběh války na nových fantastických bojištích a vylepšené mapě kampaně. Najdi Kerbera – divokou bestii hlídající propast, gryfa – okřídleného vládce nebes, a hydru – devítihlavého hada, který plive jed a rozsévá šílenství. Ovládni jejich sílu a prožij skutečný mýtus, kdy jednou provždy budeš moci rozhodnout o osudu Tróje.

- Odchyť mytické příšery: Vydej se na velkolepé expedice, na nichž budeš hledat Kerbera, hydru nebo gryfa! Ovládni ve válce jejich sílu, vezmi si je do kampaně a verbuj jejich jedinečné obludné jednotky.

- Veď do bitvy fantastické jednotky: Poraz své nepřátele s pomocí mytických bytostí, jako jsou kentauři, prohnané harpyje a kyklopové, pod nimiž se chvěje samotná země.

- Navštiv kouzelné okolí Egejského moře: Kochej se nádherným prostředím Středozemí, prodchnutým mýty.

- Nabij své armády božskou mocí: Potěš bohy a získej úžasné nové bojové schopnosti, jako třeba Diův blesk.

Společně s objemným obsahem v rozšíření Mythos bude pro všechny, kdo vlastní hru A Total War Saga: Troy, dostupný i zbrusu nový herní mód, který dramaticky mění herní zážitek. Nový historický mód má přinést osvěžující hru, aby si hráči užili konflikt na březích Egejského moře z realistické perspektivy, která upřednostňuje historickou přesnost. Mezi tyto změny patří i to, že ve válkách bojují generálové a jejich tělesní strážci místo armád o jednom muži, který oplývá mocí od bohů.