Jedna z prvních bezplatných her pro konzole oslavuje 10 let. World of Tanks zve hráče do bitev a k účasti na výročí skrz velkou komunitní akci X, která jim může přinést dva tanky zdarma: nový Lago M38 a klasický T-34-88.

Příběh konzolové verze se začal psát v roce 2014. To vyšla World of Tanks: Xbox 360 Edition jako jedna z prvních bezplatných her na Xbox 360. Expanze do konzolového prostoru pokračovala, když byla hra v roce 2016 dostupná i na PlayStation. Během posledních deseti let se hra neustále vyvíjela a její nejnovější iterace World of Tanks Modern Armor dorazila v roce 2021. Pod současným názvem nabízí více než 1 000 tanků a představuje vozidla a technologie z období druhé světové a studené války.

„Upřímně děkuji hráčům po celém světě, kteří si naši hru užívali a podíleli se na jejím vývoji, a zvláštní poděkování patří našemu studiu v Chicagu, jehož nasazení tuto cestu v uplynulých deseti letech umožnilo. Stojíme na prahu dalších deseti let a buďte si jisti, že se připravujeme na ještě větší dobrodružství. Máme velké plány,“ řekl Victor Kislyi, generální ředitel společnosti Wargaming.

Oslavy desetiletého výročí World of Tanks Modern Armor potrvají po celý rok 2024. Oslavy odstartovaly 6. února, kdy debutovaly nové válečné truhly Celebration War Chests, a všichni hráči byli vyzváni k účasti na výročí: Velká komunitní akce X, díky níž mohou získat dva tanky zdarma: nový Lago M38 a klasický T-34-88. Od 13. února budou k dispozici další odměny za oslavy 10 let, včetně garážového vybavení a – jen pro veterány – tanku MBT-B úrovně X zdarma nebo s výraznou slevou.

Součástí oslav ve hře je také možnost získávat měsíční odměny za desetileté oslavy spojené se speciálními tematickými událostmi. Rok plný výzev, přístupný prostřednictvím exkluzivní doprovodné webové stránky Celebrations, vyvrcholí konečnou odměnou v podobě dvou dosud neodhalených prémiových vozidel: tanku z druhé světové války a tanku z války studené.

Hráči se letos mohou těšit na nové tanky, které budou moci získat a vylepšovat. Seznam zahrnuje novou řadu technologického stromu s německými lehkými tanky a stíhači tanků pro režim studené války, která začne vycházet v únoru, a také novou řadu technologického stromu pro druhou světovou válku, která přijde na jaře.

„Naši hráči milují, když do hry přibývají nové tanky,“ řekl hlavní designér Brenden McCormack. „Není lepší způsob, jak oslavit výročí než přidáním dalšího bezplatného obsahu, který mohou hráči získávat.“

V průběhu roku se hráči mohou těšit také na řadu zajímavých herních událostí, včetně Dream Machines a návratu oblíbených aktivit, jako je Golden Week Challenge, Tankfest a další.