Oficiálně víme, že ve studiu inXile Entertainment pracují na dvou projektech. Prvním má být RPG nové generace vyvíjené v Unreal Enginu 5 a druhým zase RPG z pohledu první osoby zasazené do steampunkového světa. Otázkou je, kam zařadit titul, jenž zmiňuje herní designér George Williams. Ten v inXile pracoval od října 2021 do června 2022 na neoznámeném projektu zavedené značky.

Fanoušci oprašují dřívější spekulace o tom, že vývoj steampunkového RPG vedou někteří bývalí vývojáři hry Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura s tím, že by se právě v tomhle světě mohla hra odehrávat. To je ale nepravděpodobné s ohledem na to, že značku vlastní Activision Blizzard. Microsoft firmu ještě nekoupil a vývoj začal už dříve.

Je možné, že Williams mluví o třetím, dosud utajeném projektu. Tady přichází v úvahu pokračování nějaké série inXile, možná Wasteland 4 nebo The Bards Tale 5, což je snazší než se pustit do něčeho úplně nového. Každopádně už dříve si vedoucí Brian Fargo pochvaloval, že díky Xbox Game Studios mohou v klidu pracovat a netlačí je termíny. Tak třeba jednoho dne dojde i na ten Fallout…

Zajímavý je také tento přesun. Veronica Harbison, designérka misí pro Starfield, změnila tým, opustila Bethesda Game Studios a letos v dubnu nastoupila na stejnou pozici do inXile.

Informace o nové hře od Tango Gameworks jsou čistou spekulací. Španělský Xbox insider eXtas1s ve svém posledním podcastu tvrdí, že japonské studio stojící za Ghostwire: Tokyo (nedávno vyšlo na Xbox Series X/S a Game Passu) a Hi-Fi Rush pracuje na RPG v japonském stylu, které bude novou značkou. Insider eXtas1s dříve prokecl Overdose od Hidea Kojimy a remaster Baiten Kaitos. Možná má i nyní správné informace, což ale bude mrzet hráče, kteří čekají na pokračování The Evil Within.