Herní veletrh Electronic Entertainment Expo, jinak také známý jako E3, si zažil opravdu krušné časy. I přesto že se jedná o největší herní událost celého roku, spousta herních společností po propuknutí světové pandemie či ještě před tím, oznámila, že se veletrhu vůbec účastnit nebudou. Mezi ně patří například Sony, EA či Activision Blizzard.

To ale nemění nic na tom, že i přesto letos herní veletrh E3 proběhne. Ovšem v trochu pozměněné podobě. Koronavirová pandemie brání klasickému provedení této herní akce. Celá E3 tak bude v digitální podobě, a to od 12. do 15. června/júna. Navíc to vypadá, že se máme opravdu na co těšit. Zatím potvrdily účast společnosti Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two, Warner Bros a Koch Media.

S těmito jmény na seznamu se můžeme těšit na opravdu zajímavou show. Přeci jen nám tu ale nějaké velká jména scházejí. Svou účast totiž zatím nepotvrdila Sony, EA, Activision Blizzard, Sega, Bandai Namco a Square Enix. U EA by bylo hodně překvapivé, kdyby se na E3 ukázali, jelikož ti si v pohodě vystačí se svým EA Play, ale absence zbylých společností by byla opravdu škoda.

K celé situaci okolo letošní E3 se vyjádřil výkonný ředitel ESA Stanley Pierre-Louis, který řekl:

„Již více než dvě dekády je E3 předním místem pro předvádění toho nejlepšího, co dokáže videoherní průmysl nabídnout, zatímco spojuje svět skrze hry. Rozvíjíme letošní E3 na mnohem inkluzivnější akci, ale stále se budeme snažit nadchnout fanoušky velkými odhaleními a znaleckými příležitostmi, které dělají tuto akci nepostradatelným jevištěm pro videohry.“

Co se týče příští E3, tak ESA doufá, že se v následujícím roce povede akci uspořádat zcela normálně. Letos se ovšem budeme muset spokojit s digitální podobou akce, což pro většinu z nás stejně nic nemění, tedy kromě toho, že jednotlivé konference a vše s nimi spojené půjde sledovat zcela zdarma.