Čínský Tencent má postupně měnit strategii. Společnost už omrzelo platit poplatky za licence a začíná více upřednostňovat vlastní značky, které reagují na současné trendy. Mají tedy vyšší šanci úspět na přeplněném trhu mobilních titulů. Toto rozhodnutí mělo zapříčinit odklad připravovaného Assassin's Creed Jade, který na chytré telefony a tablety údajně nevyjde v letošním roce.

Podle anonymních zdrojů agentury Reuters došlo v Tencentu koncem loňského roku k velkým otřesům a přesunu stovky lidí z týmu vyvíjejícího Assassin's Creed Jade na mobilní párty hru DreamStar. To je překvapivé s ohledem na to, že v roce 2022 proběhla beta a vše vypadalo na vydání v roce 2024. Kvůli tomuhle všemu se ale údajně s akčním RPG pro Android a iOS počítá až v roce 2025.

Dříve Tencent zažil velký úspěch s licencovanými hrami, včetně Call of Duty, ale odrazují ho nižší marže, menší zájem v Číně a licenční poplatky ve výši 15 až 20 % z mikrotransakcí.

Assassin's Creed Jade hráče zavede do starověké Číny, kde se vypraví za pomstou. Těšit se mohou na Velkou čínskou zeď i císařské hlavní město Sien-jang. Více informací o hře v našich dojmech.