Už tradičně Sony přichází na konci roku se souhrnem, aby se každý majitel konzole PlayStationu 5 a PlayStationu 4 mohl podívat, jaký byl jeho herní rok z pohledu čísel.

Po rychlém přihlášení se dozvíte celkový odehraný čas, nejoblíbenější hry, počet získaných trofejí, počet hraných her a počet her, které jste si stáhli v rámci předplatného PS Plus.

Plus v každé kategorii je ještě celkový souhrn komunity PlayStationu. Sony například uvádí, že v roce 2022 poskytla přístup k 767 hrám v PS Plus Extra, které si platím. U odehraného času jsem se zase dozvěděl globální statistiky z Horizon Forbidden West a u hraných her zase, že v God of War Ragnarök hráči stihli rozbít 599 milionů truhel a zabít 6 milionů nepřátel.

Když dokončíte všechny části PlayStation 2022 Wrap-Up, získáte voucher na akčního Astro Bot avatara. Pro zobrazení vašich statistik je nutné mít odehráno alespoň 10 hodin na PS4 nebo PS5.

Tak jak jste dopadli? Já se za letošek musím stydět. Z důvodu práce a dalších povinností nebyl tolik čas a odehrál jsem 155 hodin a zahrál si 32 her. Přes svátky to musím napravit a v roce 2023 se více rozšoupnout. Jistě mi s tím pomohou děti, které už pomalu začínají objevovat svět videoher s ovladačem v ruce.

Na rok 2023 avizuje Sony mimo jiné Final Fantasy VII Rebirth, Forspoken, Resident Evil 4 remake, Hogwarts Legacy, Street Fighter 6 a Star Wars Jedi: Survivor. My ale očekáváme také Marvel’s Spider-Man 2 (nejspíš během podzimu).