Ve velmi blízké době nás čeká řada herních eventů, kde by nám měla být představena většina zásadních titulů, které bychom měli během tohoto a následujícího roku dostat. Celé je to samozřejmě velký byznys, proto se herní společnosti předhání v tom, kdo udělá promo své hry zajímavější, větší, dražší a celkově prostě nejlepší. S velkými oznamovacími akcemi ale přicházejí spekulace a povinné leaky a úniky snímků. Jak říká staré čínské přísloví: „Trocha neověřených informací ještě nikdy nikoho nezabila“, a tak se na ty nejzajímavější informace, které v posledních několika dnech prosákly na svět, teď podíváme.

NA EA PLAY NOVÉ STAR WARS I REMAKE BATTLEFIELDU 3?

S první informací se podíváme do světa Hvězdných válek. Vypadá totiž více než pravděpodobně, že by na eventu EA Play měla být představena nová Star Wars hra jménem Star Wars Project Maverick. Několik vcelku důvěryhodných informátorů se shoduje, že první teaser na hru by měl vyjít ještě před EA Play, konkrétně 16. června. To by ale měl vyjít jen krátký cinematic, který bude lákat hráče na velký reveal s gameplay trailerem, kterého se dočkáme právě na EA Play. Když server Kotaku o hře jako první informoval, popisoval ji jako „menší, neobvyklý projekt“. O hře jsme se ale od té doby nedozvěděli nic nového, kromě jednoho teaser obrázku, na němž čtyři povstalecké stíhačky X-Wing útočí na Star Destroyer. Na internetu se dokonce objevila spekulace, že by se mohlo jednat o textovou adventuru. Informace se ale tváří krajně nepravděpodobně. Nezbývá než počkat do 19. června na EA Play (v jednu ráno), kde se snad dozvíme více.

V souvislosti s EA Play se mluví ještě o předělávce oblíbeného Battlefieldu 3. EA DICE mají podle těchto drbů zahrnout do Battlefieldu 6, který vyjde v příštím roce pro PC, PS5 a Xbox Series X, i remake třetího dílu této válečné vřavy. Podle všeho by remake neměl být v prodeji samostatně a vývojáři mají připravit kompletní hru, včetně veškerého obsahu, a přidat kosmetické věci. S informacemi se pochlubil YouTuber Daqarie, který dříve přinesl detaily o Battlefieldu 1 a Battlefieldu 5. Má tedy na internetu dobrou pověst.

DNEŠNÍ PREZENTACE PS5 MÁ BÝT DOST ZAJÍMAVÁ

Další zajímavý únik informací nás vede do Gothamu. Na internetu se objevil kousek traileru na nového Batmana od studia WB Montreal. Na záběrech je vidět úplný konec traileru, logo Batman série, znak PlayStationu 4 a 5 a věta „Capture the Knight“. Na kolik jsou tyto záběry pravdivé nelze říct, ale na důvěryhodnosti jim dodává fakt, že záběr vypadá jako mobilem natočená obrazovka počítače. Jedná se rozhodně o nejpřesvědčivější fámu, jakou jsme kolem nového dílu Batmana zatím slyšeli.

Další hra, o níž by mohla být na PS5 prezentaci řeč, je nový díl série Grand Turismo s pořadovým číslem 7. Spekuluje se o tom, že by GT7 mělo být vůbec prvním titulem, kterého se na novém PlayStationu dočkáme. Tuto informaci potvrzují dokumenty, které se objevily na Redditu a které byly údajně ukradeny přímo ze Sony. Podle dokumentů sice GT7 ještě nemá pevně stanovené datum vydání, spekuluje se ale o tom, že bychom se ho mohli dočkat už na konci léta 2021. Jediné oficiální a potvrzené vodítko, které ukazuje, že se Sony GT opravdu věnuje, je fakt, že Sony nedávno obnovilo svou ochranou známku na název a logo Gran Turisma. To, že hra vyjde, je tedy skoro stoprocentní. Na potvrzené datum vydání si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Nicméně, hlavní tvůrce láká na dnešní prezentaci PS5.

Když už jsme mluvili o údajném dokumentu přímo ze Sony, můžeme v tom pokračovat. Podle něj bychom se na PS5 prezentaci měli dočkat ještě dlouhého gameplayového traileru na pokračování úspěšného Horizon Zero Dawn s názvem Horizon the New Dawn. Na PS5 prezentaci láká i skladatel původního Horizon Zero Dawn.

Dokument se zmiňuje ještě o krátkém filmečku, ve kterém bychom se měli dozvědět podrobnosti o novém Final Fantasy XVI. V posledních dnech koluje také informace o oznámení pokračování Bloodborne, ale ta není ničím podložena.

Poslední spekulace v souvislosti s dnešní prezentací Sony se věnuje novému dílu Crash Bandicoot. Ano, značku nevlastní Sony, ale Activision. Crash je ale silně spojen s PlayStationem a vůbec bychom se nedivili, kdyby byl součástí PlayStation 5 prezentace. Indicií je web BlackFire, kde se na krátkou dobu objevily reklamní předměty s novým Crashem a Coco.

Nezapomeňte dnes od 22:00 sledovat prezentaci PlayStation 5. Budeme ji pro vás živě komentovat.