Pokud jste ještě nehráli hry Syberia a Syberia II, případně si jen chcete doplnit digitální knihovničku, tak máte možnost tato dobrodružství od zesnulého Benoita Sokala a studia Microids bezplatně získat. Plusem je, že jde o takzvané DRM-free verze, tedy bez protipirátské ochrany.

Syberia a Syberia II rozdává IndieGala. Stačí, abyste si v obchodě udělali účet a poté obě hry na stránce najít a bezplatně si je stáhnout. Už dříve byly hry rozdávány prostřednictvím Steamu, GOGu i Originu.

První i druhý díl Syberie se zaměřuje na Kate Walkerovou, mladou ambiciózní právničku z New Yorku. V jedničce dostala zdánlivě jednoduchý úkol – zastavit prodej staré továrny na automaty ukryté v alpských údolích a pak se vrátit domů do USA. Když se do tohoto úkolu pouštěla, netušila, že se její život obrátí vzhůru nohama.

Na své výpravě napříč Evropou, která vede ze západní Evropy až do dalekých končin východního Ruska, se setkává s řadou neuvěřitelných postav a míst ve snaze vypátrat Hanse, geniálního vynálezce – poslední klíč k rozluštění záhady Syberie. Její cesta napříč zemí a časem zpochybní vše, čeho si váží, zatímco dohoda, kterou se vydá podepsat, se změní v pakt s osudem.

Druhý díl pokračuje v příběhu. Poté, co Kate pátrala ve východní i západní Evropě po zmizelém dědici, konečně dokončila svou dlouhou a namáhavou cestu, získala podpis Hanse Voralberga a uzavřela odkup továrny na automaty. Ani tak ale není mise splněna.

Společně s Hansem se vydává na cestu, hledají posledního z bájných syberijských mamutů v srdci dávno zapomenutého světa. Surrealistická výprava, kterou Hans před několika lety sám zahájil, dospěje ke svému závěru, když spolu s Kate čelí překážkám mnohem nebezpečnějším než kdykoli předtím a prověří jejich odvahu a odhodlání.

Mystická Syberie čeká...