Podle čtvrtečního prohlášení byl jeden ze zaměstnanců společnosti Nintendo nakažen koronavirem. Nintendo říká, že postižený zaměstnanec přišel do kontaktu s ostatními v sídle společnosti v americkém Redmondu. Mohl tedy nakazit spoustu dalších lidí, což by pro takto velkou firmu nebylo zrovna ideální.

Nintendo naštěstí stihlo rychle zareagovat. Pracovníci, kteří přišli do kontaktu s postiženým jedincem, mají karanténu bez ohledu na to, zda projevili příznaky COVIDu-19. Společnost mimo jiné nařídila práci z domova zaměstnancům ve Washingtonu a Kalifornii, kde se nákaza rozšířila natolik, že byl zrušen největší herní veletrh na světě E3 2020.

„Nintendo America podporuje tohoto jednotlivce, když se zotavuje, a bude i nadále přijímat preventivní opatření k ochraně zdraví a dobrých životních podmínek všech našich zaměstnanců a širší komunity,“ řeklo Nintendo v prohlášení pro Seattle Times.

Nintendo není samozřejmě jediná herní společnost, která se snaží zavádět bezpečnostní opatření proti koronaviru. Velké studio Bungie stojící za hrou Destiny 2 poslalo taktéž své zaměstnance domů na dobu neurčitou, aby odvrátilo potenciální šíření této nemoci. Emerald City Comic-Con, původně naplánovaný na tento víkend, byl přesunut na léto. Microsoft potom provedl podobná opatření jako Nintendo a namísto klasické tiskové konference plánuje uspořádat digitální akci věnovanou svým produktům, stejně tak se snaží, aby zaměstnanci v centrále Microsoftu pracovali z domu.

Pokud se chcete dozvědět o vlivu koronaviru na herní scénu více, podívejte se na poslední epizodu INDIAN SHOWTIME, kde jsme danou problematiku rozebírali.