Chaos v Annapurna Interactive. Všech 25 zaměstnanců nezávislé vydavatelské společnosti, která je známá hrami What Remains of Edith Finch, Outer Wilds, Stray nebo Cocoon, podalo hromadně výpověď.

Před sledem těchto události jednali zaměstnanci s mateřskou firmou Annapurna Pictures o záměru vyčlenit Annapurna Interactive a udělat z vydavatelské divize samostatnou společnost. Spoluzakladatelka a majitelka Megan Ellison ale jednání přerušila. Poté následovala rezignace Nathana Garyho, prezidenta a spoluzakladatele Annapurna Interactive. K němu se přidali jeho kolegové a další lidé z týmu.

„Všech 25 členů Annapurna Interactive podalo kolektivní výpověď,“ oznámil Gary a jeho tým v oficiálním prohlášení: „Bylo to nejtěžší rozhodnutí, jaké jsme kdy museli učinit, a neudělali jsme ho lehce.“

Nezávislá herní studia jsou v nejistotě. Podle informací agentury Bloomberg nemají jistotu, že dohoda související s vydáním jejich her bude dodržena. I když mluvčí Annapurny uvedl, že nadále spolupracují se všemi partnery. Mezitím od nového prezidenta Hectora Sancheze, dalšího spoluzakladatele, který se nedávno vrátil do Annapurna Interactive, obdrželi tvůrci her informaci, že bude vyměněn celý personál vydavatelství a dodrženy všechny stávající dohody a smlouvy.

„Naší hlavní prioritou je pokračovat v podpoře našich vývojářských a vydavatelských partnerů během tohoto přechodu. Jsme odhodláni věnovat se nejen naší stávající nabídce her, ale také rozšiřovat naši přítomnost v interaktivním prostoru, protože i nadále hledáme příležitosti k integrovanějšímu přístupu k lineárnímu a interaktivnímu vyprávění příběhů napříč filmem a televizí, hrami a divadlem,“ prohlásila Ellison.

Annapurna Interactive má uvést na trh například Silent Hill: Townfall od studia No Code, stejně tak se podílí na spolufinancování vývoje Control 2 od Remedy a spolupracuje také na rozšíření her Control a Alan Wake do světa filmů, televize a dalších oblastí.