Zajímavý postapokalyptický survival Forever Skies od bývalých autorů Dying Light, Dead Island, Divinity Original Sin, The Division nebo Chernobylite se nám sice před více než rokem ztratil z radaru, ale v předběžném přístupu se má k světu. Komunita hodnotí titul velmi kladně a vše spěje do zdárného konce. Vývojáři jsou připraveni v letošním roce vydat plnou verzi, která bude současně dostupná na PlayStationu 5.

Polské studio Far From Home navázalo spolupráci s PlayStationem. Sony poskytla vývojovou a finanční podporu, což umožní vydat Forever Skies současně na PC a PS5. Toto partnerství nemá negativně ovlivni probíhající vývoj ani vydání verze pro Steam.

V doprovodu tohoto oznámení dorazila nová aktualizace na Steam. Přinesla 45 vylepšení v oblasti kvality života. Na březen/marec nebo duben/apríl je v plánu další kapitola příběhu. Později dojde na nové lokace, vybavení a komplexní systém zahradničení na lodi. Plná verze zahrne ještě kooperaci pro čtyři hráče.

Ve Forever Skies hrajeme za vědce, který se vrací na Zem dlouho poté, co byla planeta zničena a vylidněna v důsledku rozsáhlé ekologické katastrofy. Ta učinila Zemi nehostinnou pro lidskou rasu. Dopady této události způsobily dalekosáhlé změny a vytlačily lidstvo z ekosystému Země. V nové biologické rovnováze je planeta pokryta silnou vrstvou toxického prachu. Na nehostinnou Zem se dostanete v high-tech vzducholodi a pustíte se do průzkumu s cílem vytvořit podmínky pro přežití. Ve své vzducholodi najdete výzkumnou laboratoř, pracovní stůl, skleník, spíž a obytné prostory. Také musíte těžit cenné suroviny, abyste mohli vyrobit lék na záhadnou nemoc, jež postihuje hrdinu a jeho blízké tam, odkud pochází.