Nintendo Switch je velice úspěšná konzole (přes 132 milionů prodaných kusů). Společnost Nintendo očekává velký zájem také o nástupce, který by se měl v obchodech objevit koncem letošního roku. Aby se dostalo na všechny zájemce, má Nintendo v nadcházejícím fiskálním roce, který začíná letos v dubnu, vyrobit neuvěřitelných 10 milionů kusů.

Dříve se objevily informace o dvou verzích s prodejní cenou 399 a 449 dolarů. Aby Nintendo udrželo takto nízkou cenu, mělo se rozhodnout pro osmipalcový LCD displej. Spousta fanoušků ale očekává OLED stejně jako u vylepšeného prvního Switche. Pokud jste mezi nimi, tak OLED model Switche 2 má dle všeho dorazit později. Může se tak stát rok až dva po uvedení Switche 2 na trh. Nintendo tím opět dokáže navýšit prodeje.

Původní Switch je rovněž vybaven LCD displejem, ale s úhlopříčkou 6,2 palce. OLED u Switche má 7 palců. O využití LCD obrazovky se spekulovalo už před půl rokem. V té době se uváděla kapacita úložiště 512 GB (to bude pravděpodobně ta dražší varianta). Později se přidala podpora DLSS 3.5 od Nvidie pro lepší snímkovou frekvenci her. Nedávný průzkum GDC ještě odhalil, že část vývojářů pracuje na hrách pro Nintendo Switch.

O všem informuje agentura Bloomberg na základě zprávy Hiroshiego Hayase z analytické společnosti Omdia. Ten se odvolává na informace z dodavatelského řetězce. Nintendo vše dementovalo. To je pochopitelné, aby neuškodilo nadále dobrým prodejům Switche.