Před třemi týdny oznámené datum vydání už neplatí. Na zajímavou středověkou akční strategii Norland, která se inspirovala u RimWorld a Crusader Kings, si budeme muset počkat o něco déle.

Před třemi týdny nový trailer oznámil, že tahle simulace středověkého království bude v předběžném přístupu na Steamu dostupná od 16. 5. letošního roku. Nyní byl oznámen odklad na 18. 7. 2024. Vývojáři chtějí čas navíc věnovat novým herním prvkům a systémům, které umožní hlubší herní zážitek. Také byly potvrzeny české titulky.

Díky odkladu bude možné vylepšit obchodování na mapě světa, přidat nové systémy ekologie, stárnutí členů vládnoucího rodu a nové mechanismy na lokálních mapách, jako je například hlídkování a nejrůznější katastrofy a proroctví.

Zajímavostí je, že marketingovou část Norlandu má na starost společnost Hooded Horse, která minulý týden v early access úspěšné uvedla Manor Lords. Možná úspěch této středověké strategie mohl sehrát důležitou roli při odkladu Norlandu.

Každopádně, Norland je budovatelská strategie/simulace, ve které vedete svůj urozený rod proti třídním konfliktům, náboženským bojům a politickým zradám. Musíte se starat o potřeby svého lidu, odhalovat ztracené vědomosti a padlé říše a plánovat pletichy proti svým nepřátelům.

„Říše padla a zanechala po sobě několik nástupnických království. Dámy a pánové těchto drobných království se handrkují o moc a vliv – ať už pomocí pláště a dýky, anebo meče a štítu, rody bojují mezi sebou a proti sobě, zatímco na krajinu vrhá stín větší hrozba. Hladomory pustoší životy rolnictva, války a nejednota ohrožují společenský řád, urozené rodiny propadají úpadku a požitkářství a velké armády za hranicemi staré říše drancují a ničí pod praporem vpadnuvších králů,“ dočteme se v popisku.

V těchto nejistých časech musíte dovést malé království ke slávě – a zajistit přežití členů svého urozeného rodu – v tomto simulátoru středověké kolonie, který je zaměřený na vytváření příběhů o velké odvaze a podlých zradách.