Legendární. Tak by se dalo jedním slovem popsat první diablo od Blizzard Entertainment, které spatřilo světlo světa již v roce 1996. Přeci jen kolik znáte titulů co dokázali po sobě pojmenovat celou jednu kategorii her. 

Hra svého času byla velmi populární a není se čemu divit. Spousta lidí to má dneska už jako srdcovou záležitost a mnozí i dokonce jako jeden z prvních herních titulů jejich života. Ale tehdy to taky byla velmi náročná hra, kterou si nemohl dovolit spustit každý na svém PC. No a nyní s malým vylepšení a úpravou od RivSoftu si tuto legendární hru můžeme zahrát i na webovém prohlížeči

Hra na webu je jen demo, tedy do té doby než vlastníte plnohodnotnou verzi hry. Pokud si to chcete zahrát jen na zkrácení času zdarma, bude si muset vystačit pouze s jednou postavou a 2 levely

Avšak pokud jste vlastníky plné verze například přes GoG.com můžete si hru na web importovat a dostat se klidně do velkého finále. 

Na zkrácení času kdekoliv je to super možnost, tedy jestli máte dostatek štěstí. Web je totiž pod neustálím návalem fanoušků hry a jak se zná, server na toto nebyl připraven, takže dostat se tam je v téhle době hotový zázrak. 

Hra se v ničem neliší od své první verze z roku 1996, takže není na co čekat. Kousek historie či nostalgie na vás čeká ZDE.