Minulý týden začalo vyšetřování po údajném hackerském útoku na servery Epic Games. Jakási skupina Mogilevich měla získat interní data o velikosti 189 GB, včetně e-mailů, hesel, celých jmen, platebních informací nebo zdrojových kódů. Navzdory vydírání skupina neposkytla žádné důkazy a nekomunikovala s autory Unreal Enginu 5 a Fortnite.

Měla pro to důvod. Ukázalo se, že nejde o ransomwarovou skupinu, ale o profesionální podvodníky, kteří o sobě tvrdili, že se předtím nabourali do jiných známých společností. Jejich cílem bylo získat peníze. Svůj plán teď prozradili, aby ukázali, jací jsou kriminální géniové. Podle jejich slov se jim podařilo prodat údajná data výrobce dronů DJI za 85 tisíc dolarů.

„Cena za údajnou terabajtovou databázi byla sto tisíc dolarů. Okamžitě nás kontaktovali zájemci, jeden z nich byl v klidu, jako by to byl nějaký šéf,“ prozradil jeden ze členů skupiny. Prý byli schopni tohoto kupce přesvědčit, že i malý únik dat by byl škodlivý, a proto nebyly sdíleny žádné důkazy. Nakonec měl údajnou databázi koupit za 85 tisíc dolarů.